Eylemci değil, maskeli soyguncu

Eylemci değil, maskeli soyguncu

GÜNDEM Haberleri

Eylemcilerin simgesi 'Guy Fawkes' maskesiyle PTT şubesine dalan silahlı üç kişi, bin 385 lirayı alıp kaçtı. Polis soygunculardan birini yakaladı.

'V for Vendetta' adlı filmin 2006'da gösterime girmesinin ardından tüm dünyadaki çeşitli eylemlerde yaygın olarak görülmeye başlanan "Guy Fawkes" maskeleri, Adana'da bir banka soygununda da kullanıldı. Adana'nın Seyhan ilçesinde 7 Haziran'da meydana gelen olayda otomobillerini Gürselpaşa PTT Şubesi'nin yanındaki ara sokağa park eden üç kişi, maskelerini takarak şubeye girdi. Soygunculardan silahlı olanı, içeride kadın ve çocuklar olmasına rağmen mermiyi tabancanın ağzına sürerek, "Bu bir soygundur, kıpırdayanı vururum" dedi. Paniğe kapılan vatandaşlar birbirlerine sarılıp ağlamaya başlarken, diğer soyguncu vezneye yöneldi. Veznenin bulunduğu yere geçen soyguncular bin 385 lira parayı aldı, ardından da şubeden çıkarak kendilerini bekleyen ara sokaktaki otomobile binip kaçtı. Soygun anı ve vatandaşların yaşadığı panik güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, maskeler nedeniyle zanlıların kimliğini belirleyemedi. Bunun üzerine diğer delilleri değerlendirmeye alan polis, bu kez zanlıların kullandığı araç üzerinde yoğunlaştı. Kamera kayıtlarında yapılan incelemede otomobilin sağ sis farının olmadığı belirlendi. Bu ipucundan hareketle, sis farını yeni taktıran bir otomobil sahibi gözaltına alındı. Adının Mehmet Orak (30) olduğu belirlenen zanlı tutuklandı. Polis, soyguna karışan diğer iki zanlının peşine düştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...