Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'un Tuzla, Kartal ve Ümraniye'nin ardından Sarıyer'de halka hitap ediyor. Mitinge katılımın yoğun olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bu tablo yarın ne olacağını çok iyi gösteriyor" diye konuştu. 16 Nisan'ın Türkiye için önemini vurgulayan Erdoğan, "Aydınlık yarınların temelini atıyoruz. Sıradan bir olay değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim kampanyasının son gününde İstanbul'un ilçelerinde konuşma yapıyor. Tuzla, Kartal ve Ümraniye'de konuşan Cumhurbaşkanı, son mitingini Sarıyer'de yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Şimdi devran değişiyor. Türkiye yarın tarihinin en önemli kararlarından birini verecek. İnşallah pazar günü hep birlikte, hiçbir baskı altında kalmadan, hür irademizle tercihimizi yapacağız ama sandıkları ihmal etmiyoruz, rehavet yok, nasıl olsa kazandık yok. Anketler gayet iyi ama bu bizi rehavete sürüklemesin. Ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Çünkü sandıklardan çıkacak olan 'evet' oylarının en yüksek oranı, Batı'ya bir ders olacak ders. Bazen derdik ya statlarda, meydanlarda 'Avrupa Avrupa duy sesimizi' derdik ya şimdi de öyle diyoruz, 'Avrupa Avrupa duy sesimizi...' İnşallah bu milletin ayak seslerini duyacaklar.

Bu milletle alay etmeyin, dalga geçmeyin. İman ve azim öyle bir şeydi ki tekeden bile süt çıkarır.

Yarın aydınlık yarınların Türkiye'sinin temellerini atıyoruz. Sıradan bir olay değil."

"Siz bu hale düşecek miydiniz?"

Erdoğan'ın Anadolu yakasında son durağı Ümraniye'ydi. Cumhurbaşkanı meydanda yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

"Yarın hep birlikte öyle bir reform yapalım ki yarın akşam Batı çıldırsın, kudursun. Teröristler çıldırsın, kudursun. Ama bu milletin asil evlatları yarın akşam, hep beraber bir bayram yapsın. Gönlümde bu bayramı şu anda hissediyorum

Bu adamı, bu milletin evlatlarını denize dökeceğini söyleyen adamı, ne yazık ki Saadet Partisi'ne mensup kadınlar gidip ziyaret ediyor. Ey benim Saadet Partili kardeşlerim, siz bu hale düşecek miydiniz? Görüyorsunuz nerelerden nerelere... Temenni ederim ki bugün onlar için ayrı bir muhasebe günü olur. Bu muhasebe neticesinde yarınla ilgili kararlarını ona göre gözden geçirirler."

"Benim ağzımdan duydun mu öyle bir şey, geç bunları"

Tuzla'nın ardından Kartal'a geçen Erdoğan şu mesajları verdi:

Bazı Avrupa ülkeleri, alenen kampanya yürütüyor. Size ne? Parlamentosunun önünde Erdoğan'ın resmi, şakağına silah dayanmış, 'Erdoğan'ı öldürün' diyor.
Niye? Çünkü tek millete karşılar. 'Erdoğan çok sert' Evet, biz kime sert, kime yumuşak davranacağımızı çok iyi biliriz.

Onların derdi, yeni sistemle Türkiye'nin daha da güçlenecek olmasıdır. 54 yıldır bizi kapıda bekletiyorlar.

Şimdi hasta adam Avrupa. Ekonomisi küçülüyor, borcu artıyor.

Kılıçdaroğlu geliyor, tanklara bir selam. Adamları, tanklardaki adamlarla görüşüyorlar. Işıldaklı arabalarıyla gidiyorlar. Kaç gündür söylüyorum, niye cevap vermiyorsun Kılıçdaroğlu?

'Eyalet sistemi' tartışması

Şimdi yeni bir şey uydurmuşlar. 'Eyalet sistemi' diyorlar. Geç bunları, geç. Tayyip Erdoğan'ın ağzından böyle bir şey duydun mu? 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyoruz, böyle bir şey duydun mu?

Bu tablo yarın ne olacağını gösteriyor

Erdoğan'ın Tuzla'da yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

"Tuzla'daki bu ilgi yarın ne olacağını çok iyi gösteriyor.
Türkiye'nin koalisyonlarla nasıl zaman kaybettiğinin, tek başına istikrarla nasıl şaha kalktığının en yakın şahidi Tuzla'dır.

7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki dönemi hatırlıyorsunuz değil mi? Hiçbir parti tek başına hükümet kuramayınca bir anda hava nasıl değişti. Kendini buğday ambarında sananlar oldu. Onlar kendileri için çok büyük bir fırsat olduğunu zannediyorlardı, şimdi bedel ödüyorlar.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...