Osmaniye Referandum Sonuçları - OSMANİYE EVET Mİ HAYIR MI? DİYECEK

Düzenleyen:
Osmaniye Referandum Sonuçları - OSMANİYE EVET Mİ HAYIR MI? DİYECEK

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Osmaniye referandumda evet mi diyecek hayır mı? Osmaniye sandık başına gidiyor. Türkiye 16 Nisan sonrasında bambaşka bir Türkiye’ye uyanacak. Osmaniyeliler referandum sonuçlarını merakla bekliyor. Referanduma dair tüm merak edilenler haberimizde en kapsamlı bir şekilde dakika dakika sizlerle paylaşacağız. Osmaniye’de oy oranları ne olur? Osmaniye evet mi diyecek hayır mı? sorularına cevap buradan bulabilirsiniz.

8 maddelik referandum değişikliğinde tüm Türkiye’nin gözü sandıklar açılır açılmaz çıkacak sonuçlarda olacak. Osmaniye’de yaşayanlar ve Osmaniyeli olanlar ise merakla Osmaniye referandum sonuçlarını bekliyor.
Evet mi çıkacak hayır mı? Osmaniye tercihini hangi yönde belirleyecek. Güçlü bir Türkiye’nin ilk adımı için referanduma dair merak ettikleriniz. Oyunuzu en  doğru şekilde kullanmanız için oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenlere ulaşabilirsiniz. 2017 Osmaniye referandum sonuçlarını ve her şey için turkiyegazetesi.com.tr takip edin. 

OSMANİYE REFERANDUM SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

REFERANDUMDA OYUNUZU NASIL KULLANACAKSINIZ?

Bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış, üzerine "Tercih" mührü dışında veya "Tercih" mührü yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür ya da parmak izi basılmış oy pusulaları geçerli sayılmayacak.

Üzerinde yer alan bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş, üzerinde yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler veya sayılar yazılmış, şekiller çizilmiş birleşik oy pusulaları da geçersiz sayılacak.

Osmaniye Referandum Sonuçları - OSMANİYE EVET Mİ HAYIR MI? DİYECEK

REFERANDUMDA OY KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT!

Son dakika Rize referandum sonuçları ve evet hayır oy oranını anlık olarak buradan takip edebilirsiniz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'de evet çıkması kesin gözüyle bakılırken, oranın ne olacağı daha çok merak ediliyor. AK Parti'nin genel seçimler ve son referandumda yüksek oy aldığı Rize'de evet oranın ne olacağı Türkiye geneli için de gösterge olacak. Peki referandumda nasıl oy kullanmalıyız, oyumuzun geçerli olması için nelere dikkat etmeliyiz. 

Osmaniye Referandum Sonuçları - OSMANİYE EVET Mİ HAYIR MI? DİYECEK

Referandumda yurt içinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek.

Hem “Evet” hem de “Hayır” bölümüne iki kez mühür basılması da oyu geçersiz kılacak.

Buna göre, sandık kurulunca verilen ve kurulca düzenlenmiş biçim ve renkte olmayan, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları kabul edilmeyecek.

Oy pusulasında “Tercih” mührü basılmamış oylar geçersiz sayılacak. Ayrıca hem “Evet” hem de “Hayır” bölümüne iki kez mühür basılması da oyu geçersiz kılacak. Diğer alana taşacak ya da iki alanın ortasında basılacak “Tercih” mührü de oyu geçersiz yapacak.

Osmaniye Referandum Sonuçları - OSMANİYE EVET Mİ HAYIR MI? DİYECEK

OSMANİYE 2010 REFERANDUM SONUÇLARI

Osmaniye 2010’da gerçekleşen referandumda “Evet” demişti. Seçmen sayısının 307 bin 446 olduğu 2010 referandumunda Osmaniye’de sandığa giden kişi sayısı 250 bin 489 olmuş seçmen katılım yüzdesi %83,02'da kalmıştı. İşte Osmaniye 2010 referandum sonuçları:

EVET: 53.48

HAYIR: 46.57

Osmaniye Referandum Sonuçları - OSMANİYE EVET Mİ HAYIR MI? DİYECEK

2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE NE OLMUŞTU?

2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Osmaniye’da:

Ekmeleddin İhsanoğlu: % 48,59

Recep Tayyip Erdoğan: % 48,57

Selahattin Demirtaş: % 2,84

Osmaniye Referandum Sonuçları - OSMANİYE EVET Mİ HAYIR MI? DİYECEK

 2015 KASIM GENEL SEÇİMLERİ

Osmaniye’de; toplam Sandık Sayısı : 1.047, açılan Sandık Sayısı : 1.047, toplam seçmen sayısı : 339.149, kullanılan oy sayısı : 288.072, katılım Oranı : % 84,94 olmuştu.

AKP: %46.8

CHP: %13.6

MHP: %34.6

HDP: %2.7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...