Dortmund Şampiyonlar Ligi aşkına

Düzenleyen:
Dortmund Şampiyonlar Ligi aşkına

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma yolunda mutlak galip gelmesi gereken Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt engelini 3-1'le geçti. Dortmund'un sahasında Tuchel'le yenilmezlik serisi devam etti.

Almanya'da Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt'u 3-1'le geçti. Dortmund'u galibiyete taşıyan isimler Marco Reus, Sokratis ve Pierre Aubameyang oldu. Konuk Eintracht Frankfurt'un tek sayısı Marco Fabian'dan geldi.

Eintracht Frankfurt galibiyetiyle puanını 53 yapan Dortmund, 3. sıradaki 54 puanlı Hoffenheim'i takibini sürdürdü. 

Thomas Tuchel'in başında çıktığı maçlarda kendi sahasında yenilmeyen Dortmund, bu maçlarda 25 galibiyet elde ederken, 6 maçta da berabere kaldı. 

Bayer Münih'in 68 puanla lider olduğu Almanya'da, Leipzig 61 puanla 2. durumda bulunuyor. Almanya Ligi'ni ilk 3 sırada tamamlayan takımlar direk Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor. 4. takım ise Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynuyor. 

Almanya'da lider Bayer Münih, Şampiyonlar Ligi'ne direk, bu haftayı 4-0 Freiburg galibiyetiyle tamamlayan Leipzig ise ön eleme turundan katılmayı garantiledi. 

Almanya'da günün maçlarında alınan sonuçlar şöyle: 
Augsburg 2 - 1 Köln 
B. Dortmund 3 - 1 Eintracht Frankfurt 
Hoffenheim 5 - 3 Mönchengladbach 
Mainz 05 1 - 0 Hertha Berlin 
RB Leipzig 4 - 0 Freiburg 
Wolfsburg 3 - 0 Ingolstadt 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...