Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli generalden Esed iddiası! Elinde tam...

Düzenleyen:
Suriyeli generalden Esed iddiası! Elinde tam...

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusundan 2013'te firar eden general Zahir el Sakat Esed'in yüzlerce ton kimyasal silahı sakladığını söyledi.

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, 2013 yılına kadar Suriye Ordusu 5. Tümen'in kimyasal silah birliğine komuta eden el Sakat, firar ettikten sonra da bazı Suriyeli yetkililerle teması sürdürdüğünü ileri sürdü.

''EN AZ 2 BİN TON''

Sakat, "Onlar (Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed hükümeti) sadece 1300 tonu bildirdi, oysa biz gerçekte 2 kat daha fazlasına sahip olduğunu biliyoruz. Ellerinde en az 2 bin ton vardı" dedi.

KİMYASAL SİLAH STOKLARI HUMUS'TA

General, bildirilmeyen stoklarda yüzlerce ton sarin gazının, diğer zehirli maddelerin, kimyasal başlık taşıyabilen bombaların ve Scud tipi füzeler için kimyasal savaş başlıklarının bulunduğunu belirterek, çok sayıda kimyasal mühimmatın Humus yakınlarında dağlar ile Cebla ve Tartus kentlerindeki tahkimata saklandığını ileri sürdü.

RUSYA GENERALİN İDDİALARINI YALANLADI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin firari generalinin Şam'ın kimyasal silah stoklarına sahip olduğu yönündeki açıklamaların baskı ya da ödül karşılığında yapıldığını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...