Çalışana yıpranma müjdesi!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çalışana yıpranma müjdesi!

Ekonomi Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 16 Nisan’dan hemen sonra sağlık çalışanlarının özlük hakları için adım atacaklarını, bunun için kanun çıkaracaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesinin Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci döneminin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Çalışma şartlarının iyileştirilmesinin hizmet kalitesinin artışında önemli rol oynadığını anlatan Akdağ, “Bir defa ortamlarını öncelikle iyileştirmek, iş yüklerini azaltmak gerekli. Bununla birlikte gelirleriyle, özlük haklarıyla ilgili iyileştirmeler yapıldığında sağlık çalışanları daha mutlu oluyor. Onlara layık olan bir hizmeti çalışanlara vermiş oluyoruz. Gerçekten sağlık çalışanları buna layık insanlar” diye konuştu. Bakan Akdağ, şunları söyledi: Yeni dönemin önemli bir bileşeni bu. Bunun ilk adımını Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla inşallah 16 Nisan’dan hemen sonra atmış olacağız. Bir kanun maddesi yapmamız gerekiyor. Her 5 yıl çalışma için sağlık çalışanlarına bir yıl yıpranma payı vereceğiz, emekliliklerini erkene alabilmek açısından. Bu çok önemli bir adımdı. Uzun zamandır, sağlık ailesinin beklediği bir adımdı. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız bunu talimatlandırdı. Cumhurbaşkanımız talimatlandırdığında işimiz kolay oluyor. Çünkü, başka bileşenleri var. Bir tarafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir tarafta ise Maliye Bakanlığı var. Arkadaşlarımızla konuşup, bunu halledeceğiz.
Akdağ, sağlık çalışanlarının iş yeri şartlarına yönelik de iyileştirmeler yapacaklarını açıkladı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...