Bakan Yıldırım'dan çok net 'sosyal medya' açıklaması

Bakan Yıldırım'dan çok net 'sosyal medya' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Sosyal medyayla ilgili düzenleme yok. İnsan öldürmenin cezası varsa, sosyal medyada da işlenen suçun cezası vardır' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sosyal medyaya yönelik düzenleme ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, şunları kaydetti: 'Sosyal medya ile ilgili düzenleme söz konusu değil. Siber suçlarla mücadele çalışması var. Sosyal medyanın özgürlük alanı olarak alabildiğince faaliyet göstermesine hiçbir şekilde karşı çıkmak engellemek doğru bir şey değildir. Ama ne gerçekte ne sanal dünyada insanları mağdur edecek faaliyetleri yapma serbestisi de olamaz. Nasıl sokakta insan öldürürseniz cezası varsa sosyal medyada da insanı ölüme teşvik ederseniz bunun da bir cezası var. Suç her yerde suçtur. Sosyal medyayı kısıtlayıcı bir çalışma yok.Mevcut yasalarda bunlar zaten var. Ama bazı konular sanal alem yeni yeni hayatımıza girmeye başladığı için bazı konular yeni yasalarda tanımlanmamış olabilir. Sanal alem ile hayatımıza giren konuları mevcut yasalara ekleyebiliriz. Siber suçlarla mücadele etmek için uluslararası işbirliği şarttır. İnterneti temiz bir şekilde kullanmak için kampanya başlatılmalı. Suç işlendiği sabitse sokakta veya internet ortamında olması fark etmez.
HAYDARPAŞA GARI
29 Ekim'de Marmaray'ı İstanbulluların hizmetine veriyoruz. Haydarpaşa Garı'nın da kapatılması söz konusu değil. Banliyö hatları yenileniyor. Marmara Projesi kapsamında değil.'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...