Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore’den bir başarısız deneme daha

Düzenleyen:
Kuzey Kore’den bir başarısız deneme daha

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi yine başarısız oldu.

Kuzey Kore, başkent Pyonyang’da dün ülkenin kurucu lideri Kim Il Sung’un doğum gününü gövde gösterisiyle kutlamıştı. Dev törende uzun menzilli füzelerini sergileyen Kuzey Kore, dünyaya gözdağı vermişti. Dün gerçekleştirilen askeri geçişin ardından Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi gerçekleştirdiği ve bu füze denemesinin başarısızlıkla sonuçlandığı ifade edildi. Güney Koreli ve ABD’li yetkililer, ülkenin doğu sahilinden fırlatılan füzenin başarısız olduğunu bildirdi. ABD’li yetkililer, balistik füzenin fırlatıldıktan sonra saniyeler içinde patladığını ifade etti. ABD Donanma Komutanı Dave Benham, balistik füzenin fırlatıldıktan kısa bir süre patladığını sözlerine ekledi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kuzey Kore, ülkenin Sinpo limanından henüz tespit edilemeyen bir füze denemesi gerçekleştirdi. Ancak deneme başarısızlıkla sonuçlandı” denildi. Açıklamada, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı aktarıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...