Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İçilen her sigara görme kaybına neden olabilir

Düzenleyen:
İçilen her sigara görme kaybına neden olabilir

SAĞLIK Haberleri

Sigaranın göz sağlığına büyük zarar verdiğini açıklayan Dünya Göz Hastanesinden Prof.Dr. Tayfun Bavbek'ten önemli açıklamalar...

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL - Sigaranın göz sağlığına büyük zarar verdiğini açıklayan Dünya Göz Hastanesinden Prof.Dr. Tayfun Bavbek  “İçinde  ortalama 4 bin  farklı kimyasal maddeyi barındıran sigara; kör olma riskini dört kez daha yükseltirken, aynı zamanda görme kaybı, görme kalitesinde azalma, karartılar ve renk görmesinde problemlere yol açan Sarı Nokta rahatsızlığının görülme riskini de büyük oranda arttırmaktadır” dedi.
İçilen her sigara görme kaybına neden olabilir
Kontrollü risk faktörlerinin en önemlisi sigara!
Körlüğe kadar varabilecek ciddi sorunlara yol açabilen yaşa bağlı Sarı Nokta rahatsızlığının, sigara kullananlarda görülme olasılığının dört katına kadar yükseldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tayfun Bavbek, “Sarı Nokta hastalığına yol açan faktörler arasında, hastaların kontrolü altında olan risk faktörlerinden en önemlisi sigaradır. İçilen her sigara, görme kaybına sebep oluyor. Gözlere kan akışını sağlayan damarların tıkanmasına yol açan sigaranın içinde bulunan ve ciğerlerde toplanan kimyasalların bir bölümü, kan ile karıştıklarında retinada ciddi sorunlar oluşmasına yol açabiliyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...