Biz yandık, siz de yanın!

Düzenleyen:
Biz yandık, siz de yanın!

SPOR Haberleri

Lyon'a UEFA’dan gelecek cezaya kesin gözüyle bakan Fransız medyası, “Herkes Sorumlu” manşetini atarak temsilcimiz Beşiktaş’ı da işin içine çekmeye çalışıyor

L'Equipe Gazetesi, Lyon'un bilet satışını kontrol edememesinin yaşattığı organizasyon bozukluğunun raporda yer aldığını ve Fransız kulübünün iki ayrı suçtan daha cezasının artacağını yazdı. Stadyum içinde Beşiktaş taraftarına, ev sahibi takım taraftarından izole bir bölümün ayrılmadığı ve yeterli güvenlik görevlisinin olmadığına dikkat çeken gazete, Lyon tribünlerinde yanan meşaleler ve Beşiktaş taraftarına yapılan saldırılara da analizinde yer verdi.

Biz yandık, siz de yanın!

HEDEF SAPTIRIYORLAR

"Herkes sorumlu" manşeti altında Beşiktaş taraftarının alt katta yer alan O.Lyon taraftarının üzerine attığı meşaleler yüzünden tehdit altında kaldığına dikkat çeken L'Equipe, siyah-beyazlı takımın da sahasının kapanabileceğini iddia ederek adeta UEFA'ya mesaj vermeye çalıştı. Fransızlar, UEFA'dan çıkacak olan cezanın rövanş maçından önce açıklanmayacağını ve olası cezaların yarı final ya da gelecek sezonu kapsayacağını da öne sürdü. Fransızlara göre Lyon'a gelebilecek en düşük ceza 200 bin Euro olacak. Geçmiş örneklere bakıldığında stat içi olaylar yüzünden Lyon 2-3 maç seyircisiz oynama cezası da alabilir.

PSG'YE İKİ MAÇ CEZA VERİLMİŞTİ

2001 yılında PSG-G.Saray maçında PSG'li holiganlar Türk taraftarlara saldırmış, 56 kişi yaralanmış, Fransızların sahası 3 maç kapatılmış, Tahkim'de 2 maça düşmüştü.

2004 yılında Roma-Dinamo Kiev maçında Roma taraftarlarının attıkları yabancı maddeler hakem Frisk'e isabet etmiş, Roma'nın sahası iki maç kapanmıştı.

2006 yılında Nancy-Feyenoord maçında Hollandalı taraftarların tribün şiddeti, Feyenoord'un sahasının iki maç kapanmasına neden olmuştu.

'CEZALAR RÖVANŞTAN SONRA'

L'Equipe gazetesi, dün iki sayfasını ayırdığı haber analizde Olympique Lyon'un ikinci golünden sonra Fransız taraftarların sahaya girdiğini ve bu yüzden de Lyon'un başının belada olduğunu yazdı. Fransızlara göre, cezalar rövanş maçından sonra belli olacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...