Almanya Dışişleri Bakanı: Soğukkanlı olmalıyız

Almanya Dışişleri Bakanı: Soğukkanlı olmalıyız

DÜNYA Haberleri

Anayasa değişikliğine ilişkin yapılan referandum sonuçlarını Alman siyasiler de değerlendirdi. Almanya Dışişleri Bakanı, "Soğukkanlı olmalıyız" derken, Sol Parti hükumetten Türkiye politikasında değişiklik istedi.

Türkiye'deki anayasa değişikliği ile ilgili açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Sonuç her ne olursa olsun, soğukkanlılığımızı korumalı ve temkinli hareket etmeliyiz. Bu denli kıran kırana geçen bir seçim mücadelesinin Almanya'da da sona ermiş olması memnun edici" dedi.
Almanya'da Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier de Türkiye'deki referandum sonuçlarını ARD televizyonunda değerlendirdi. Alman hükumetinin "özgür ve demokratik yapılmış bir seçimden gelen sonuçları" kabul edeceğini belirten Altmaier, referandumun adil olup olmadığını AGİT ve Avrupa Konseyinin seçim gözlemcilerinin hazırlayacağı raporların göstereceğini ifade etti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...