Polis, Çarşı liderine gönderilen paranın kaynağını arıyor

Polis, Çarşı liderine gönderilen paranın kaynağını arıyor

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı olaylarını provoke etmekle suçlanan Çarşı Grubu liderine, gösteriler başladığı günlerde 25 bin lira gönderildiği belirlendi.

İstanbul Organize Şube, Gezi Parkı olaylarıprovoke eden, eylemcileri yönlendiren kişilerin peşine düştü. İlk günden itibaren çekilen görüntüleri ve facebook, twitter, zello gibi ağları inceleyen polis 16 Haziran'da operasyon yaptı. Aralarında Çarşı Grubu'nun liderlerinden B.E, Cem Yakışkan, Erol Özdil'in de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Bu arada Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günlerde B.E'ye 25 bin lira gönderildiği belirlendi. Emniyetteki işlemleri devam eden B.E'ye paranın "kim tarafından niçin gönderildiği" sorulacak. B.E'ye paranın Çarşı Grubunu gösterilerin ve şiddet eylemlerinin içine çekmesi için verildiği iddia ediliyor. Polisin bu yönde tespitlerinin olduğu ve soruşturmanın bu yönde derinleştirildiği bilgileri geliyor. İddiaya göre; polisin Taksim'den çekilmesinden sonra eylemlerin hızı kesilince devreye gözaltına alınan Çarşı üyeleri sokuldu. Amaç, azalan şiddeti tırmandırmaktı. Gözaltına alınan kişilerin eylemlerden önce ve eylemler sırasında polisle çatışan marjinal gruplarla da bağlantıları tespit edildi. (star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...