Dolar düşer, borsa çıkar

Dolar düşer, borsa çıkar

Ekonomi Haberleri

Anayasa referandumundan çıkan % 51.4'lük ‘evet’ kararını günler öncesinden bilen piyasaların bugün de pozitif havada açılması bekleniyor. Analistler borsanın yüzde 2-3 artacağını belirtiyor. Dolar kuru da ilk işlemlerde 3.65 TL’ye geriledi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin referandum öncesinde 'evet'in çıkacağını satın alan piyasalar seçimin sonucunu bildi. Piyasa analistleri, sonuç satın alınmış olsa da sandıktan çıkan 'evet' sonucunun bugünkü açılışta piyasaları pozitif yönde etkileyeceğini belirtiyor. Döviz kurlarının haftaya aşağı yönde hareketle başlaması, borsanın ise yükselmesi bekleniyor.

BORSA YÜZDE 2-3 ARTAR
İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, piyasaların sonucu olumlu fiyatlayacağını belirterek, "Borsa İstanbul'da yüzde 2-3 arasında bir yükseliş olur. Dolar kurunda da ilk etapta 3.64-3.65 TL'leri görebiliriz. Piyasalar 'evet' sonucunu bekliyordu. Tersi çıksaydı sert sonuçlar olurdu" diye konuştu. Turşucu, piyasaların bundan sonra reform gündemine odaklanacağını da belirtti.

TL VARLIKLAR DEĞERLENİR
Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, önümüzdeki süreçte Türk Lirası'nda güçlenme ve TL varlıklarda da değer kazanmanın yaşanacağını belirterek, "Fitch'in ocaktaki not kararının ardından da benzer şekilde piyasa tepkisi görmüştük. Piyasa, seçim öncesinde olasılıkları fiyatladı gibi görünüyor. Borsada ve kurda temkinli seyir söz konusuydu. Seçimin gerçekleşmesi ve sonucun belirli olmasıyla artık piyasa seçim konjonktürünü geride bırakarak yeni dinamikleri fiyatlamaya başlayacaktır" dedi.

LİRA İÇİN POZİTİF SONUÇ
Analist Gizem Nalbantlı da cuma günü piyasa kapanmadan son 10 dakikada dolar kurunun 3.68'den 3.74 TL'ye çıktığını hatırlatarak, "Bugün açılışta TL'nin pozitif olacağını düşünüyorum. Ancak referandum sonrasındaki süreç, açıklamalar ve tansiyon kur üzerinde belirleyici olmaya devam edecek. Kurda nisan ayının başından beri geçilemeyen 3.75 seviyesinin altında kaldığımız sürece satış baskısı devam edebilir. 3.58-3.60 bölgesinin ise önemli bir destek olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

$ İLK İŞLEMLERDE 3.65 TL'YE İNDİ
Referandum sonuçları piyasalardaki ilk işlemlerde etkisini gösterdi. Sonuçların açıklanmasının ardından dolar kuru 3.65 TL'ye kadar geriledi. Piyasalar referanduma olumlu bir havayla girmişti. 7 Nisan'ı 88 bin 497 bin puandan kapatan Borsa İstanbul, salı günü 91 bin 832 puana kadar çıkmıştı. Cuma günü kapanışta endeks 90 bin 63 puan olmuştu. Referandum haftasının kazancı da yüzde 1.77'yi bulmuştu. Dolar/ TL ise hafta içinde 3.64-3.73 TL aralığında işlem görmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...