Elektriğe denizden destek

Düzenleyen:
Elektriğe  denizden destek

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Bakanlığı tarafından kiralanan ve Marmara’ya elektrik sağlayacak olan dev jeneratör gemi Doğan Bey, İstanbul Yenikapı’ya demirledi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından kiralanan ve Marmara’ya elektrik sağlayacak olan dev jeneratör gemi Doğan Bey, İstanbul Yenikapı’ya demirledi. Demirlediği Yenikapı’da elektrik tellerini bağlayan Doğan Bey, karadaki çalışmaların tamamlanmasının ardından ürettiği gemiyi Marmara’ya iletmeye başlayacak. 126 megavatlık dev jeneratör geminin elektriği ile Marmaray’ın sebep olduğu elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi planlanıyor. 
STRATEJİK BÖLGELER İÇİN
126 megawatt’lık bir santrali bünyesinde barındıran  Doğan Bey gemisinin  Yenikapı’ya demirlemesinin ardından hızla başlayan çalışmalarda gemiden uzatılan elektrik kablolarıyla karaya bağlandı. Karada yapılan çalışmalarda ise kıyıda bir elektrik aktarma istasyonu yapıldı. Bu istasyonda son çalışmaların yapıldığı ardından geminin ürettiği enerjinin önce şehir şebekesine ulaşacak. Elektrik enerjisini Eminönü Bölgesi’ndeki şehir santralinden alan ve denizin altından lastik tekerlekli araçlara geçiş sağlayan Marmaray, yüksek enerji ihtiyacı sebebiyle şehir şebekesinde kesintilere sebep oluyordu. Özellikle turistik bir bölge olan Kapalıçarşı ve çevresindeki elektrik kesintileri esnafa sıkıntı yaşatıyordu. 

500 bin nüfusa tek başına

Orta Doğu, Afrika ve Güney Asya’da eksik olan elektrik ihtiyacını karşılamak için görev yapan 9 jeneratör gemiden biri olan Doğan Bey, daha önce Irak’ta görev yapmıştı. Gemi, 500 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...