Dünya nefesini tuttu Türkiye’yi izledi

Düzenleyen:
Dünya nefesini tuttu Türkiye’yi izledi

DÜNYA Haberleri

Uluslararası haber ajansları ve gazeteler, sonuçları anlık takip etti. Başlıklarında Erdoğan’ı öne çıkardı.

Türkiye’de gerçekleşen anayasa referandumunu dünya yakından takip etti. Yabancı basın mensupları, halk oylamasına ilişkin gelişmeleri yaptıkları canlı yayınlarla kendi medya kuruluşlarına aktardı. Birçok gazetenin internet sitesi sonuçları canlı olarak verirken, 1 milyon 400 binin üzerinde oy potansiyeli bulunan Almanya’da medya, referanduma özel ilgi gösterdi. “Hayır” propagandası yapan ve attığı Türkçe manşetlerle dikkatleri üzerine çeken Bild gazetesi, sonuçları anlık olarak takipçilerine duyurdu. Gazete, “Sonucu belli olmayan oyun” başlığını attı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Die Welt, “Erdoğan, Almanya ve Avrupa’ya bir ders vermek istiyor” başlığını kullandı. 
Sandıktan ‘evet’ çıkacağının kesinleşmesinin ardından ajanslar sonuçları acil koduyla duyurmaya başladı. İngiliz Daily Mail gazetesi, “Erdoğan, referandum sonrası gücünü artırmaya hazır” diye yazarken CNN International  internet sitesinden manşetine taşıdığı haberinde, “Sonuçlar Erdoğan’a destek verdiğini gösterdi” yorumunda bulundu. İngiliz haber ajansı Reuters, “Türkiye tarihinin en radikal değişikliği” diye yazarak, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere oy kullanan insanları yansıtan kareleri abonelerine servis etti. İngiliz yayın kuruluşu BBC internet sitesinde, “Evet oyu için zafer. Erdoğan’a cumhurbaşkanlığı için kapsamlı yeni yetkiler verecek” diye yazarken ABD’nin önde gelen gazetelerinden  New York Times  haberi, “Türkiye, cumhurbaşkanın yetkilerini genişletti” diye verdi. Washington Post ise, “Erdoğan zafer ilan etti ancak muhalefetten tepki ve itirazlar var” manşetini kullandı. Bu arada halk oylamasını takip etmek için 32 ülkeden 250’den fazla basın mensubu Türkiye’ye geldi. Yabancı gazeteciler seçim sonuçlarını, Conrad Istanbul Bosphorus Otel’de oluşturulan basın merkezinde izledi. Referanduma en büyük ilgiyi 32 gazetecinin akredite olduğu ABD gösterdi. İkinci sırada ise 30 basın mensubu ile Almanya, üçüncü sırada ise 25 basın mensubuyla İngiltere yer aldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...