Askıdaki gizli hazine

Düzenleyen:
Askıdaki gizli hazine

YAŞAM Haberleri

Annenizin 70 ve 80’li yıllardaki giysilerinin bulunduğu dolaba mutlaka göz atın. İşlemeler, pullar, bol çiçekli giysiler bugünün modası...

Canan Eraslan

Bu yıl pilili etekler, rengarenk çiçekli elbiseler, montlardan pantolona, ayakkabıya kadar göz alıcı işlemeler moda. Bundan birkaç sene önce giydiğinizde ‘komik’ gelen turuncu bir pantolonu bu yıl rahatlıkla kullanabileceksiniz. Bol paçalar üzerinde kocaman güller bile rahatlıkla kullanılabilecek giysi çeşitlerinden... Yıllardır kullanılmayan pilili etekler de yine yılın moda trendlerinden biri. İnce ya da büyük pililerin üzerindeki işlemeler de öyle. Yani ne kadar çok işleme, renk, pırıltı; o kadar çok moda... Son dönemde vitrinleri görmediyseniz, bir dolaşmakta fayda var. Beğendiğiniz kıyafetlerin üzerinde yazan, çok haneli rakamları gördükten sonra eve dönmenizi tavsiye ediyorum. Önce kendinizin, sonra anneniz ve hatta anneannenizin kıyıp da atamadığı kıyafetlerine bir göz atın. Pilili bir etek, işlemeli gömlek, arkasındaki desen çok büyük olduğu için giymediğiniz bir ceket ya da kaban... Mutlaka birini bulacaksınız.
MARİN DESEN KESİN VARDIR
‘Marin desen’ diye adlandırılan, mavi ve beyaz renklerden oluşan, denizci çapası ve denizci düğümü temalı kıyafetler de bu yıl oldukça sık göreceklerimiz arasında. Eski sandıklarda araştırma yaparken, marina temalı ürünler bulursanız kaçırmayın. Tüm bu inceleme ve araştırma çabalarının ardından edindiğiniz koleksiyonun mutlaka eksikleri olacaktır. Alışverişi o zaman yapmakta yarar var.

Bu yıl süet çok revaçta

LC Waikiki, kadın, erkek ve çocuk koleksiyonunda bahar renklerini kullanırken, püskül, dantel, nakış işlemelere yer veriyor. Markanın birçok modelinde süet ve parlak kumaşlar kullandığı görülüyor. Ürünlerde çok değişik fiyat 
yelpazesi bulunuyor.

Ayakkabıda bile işleme

Kuruluşunun 100. yılını kutlayan ayakkabı markası İnci, 2017 ilkbahar-yaz sezonu için bej ve siyah modellerinde işlemeyi yoğun olarak kullanmış. Bazı markalarda klasik ayakkabıların 
işlemelerini takıp çıkarmaya uygun kolaylıklar eşliğinde sunuyor.

Deri cekette Frida modası
Elbiseden gömleğe, jeanden kazağa kadar her alanda hayatımıza giren nakış ve işlemeler, deri ceketlerde de yoğun olarak kullanılıyor. Derimod bu yıl, ünlü ressam ve büyük âşık Frida Kahlo’nun eserlerinde kullandığı çiçek desenlerini ceketlere işleyerek yeni akıma katılıyor.

80’li yıllardan gelmiş gibi
Vitrinlerdeki modeller, geçmişten bugüne izler taşıyor. Moda markalarından Home Store, pilili eteklerin yanı sıra, büyük işlemeli ceket ve montları da koleksiyonunda sıkça kullanmış. Etekler 150 ile 230 lira arasında değişiyor.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...