BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Sizden gelenler

Sizden gelenler

Evimizin neşesi, dedesinin prensi, hoş geldin... Sağlıklı bir ömür nasip olur inşallah...



ERDOĞAN YORULMAZ Evimizin neşesi, dedesinin prensi, hoş geldin... Sağlıklı bir ömür nasip olur inşallah... (...Yorulmaz Ailesi’nin albümünden) MESAJ - (...Sevgi Hanım’ın kutlama mesajı) HABİBE DURAN’A Dostum, yoldaşım, biricik arkadaşım; Beraber nice yıllar görmek ümidiyle... Doğum günün kutlu olsun... TARİFİNİZ - (...Sultan Hanım’ın damak zevki) ÇARK BÖREĞİ MALZEMELER: * 4 tane haşlanmış patates * 1 kahve fincanı sıvı yağ * 1 tane soğan * 4 dilim hindi salamı * 1 demet maydanoz * 5 tane milföy hamuru * 2 tane yumurtanın sarısı * Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber HAZIRLANIŞI: Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri soyalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Sıvı yağı tavaya alalım. Kızdırdıktan sonra küçük doğradığımız soğanı ekleyelim. Soğan pembeleşmeye başladığında küçük parçalar halinde kesilmiş hindi salamını ekleyelim. Tuz, karabiber, kırmızı pulbiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Karışımı iyice harmanlayalım. Geniş ve uzun bir alüminyum folyonun üzerine milföy hamurlarını yan yana dizelim. Kenarlarını yapıştıralım. Milföy hamurlarının ortasına uzunlamasına patatesli harcı düzgün bir şekilde yayalım. Hamuru düzgün bir rulo oluşturacak şekilde yuvarlayalım. Karşılıklı iki kenarını kapatalım. Şeklini bozmadan alüminyum folyoya saralım. Hamuru, dış kısmı sertleşene dek buzlukta bekletelim. Buzluktan aldığımız rulonun üzerinden folyoyu çıkaralım. Ruloyu 5 cm aralıklarla, hamur eklerden ayrılmayacak şekilde keselim. Yuvarlak bir form vererek hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirelim. PÜF NOKTASI... SUCUKLARI serin bir yere asmak yetmez. Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT