Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çanakkale'de 28 yabancı uyruklu yakalandı

Düzenleyen:
Çanakkale'de 28 yabancı uyruklu yakalandı

YAŞAM Haberleri

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 28 yabancı uyruklu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaş ve kötü yaşam koşulları nedeniyle Avrupa'ya ulaşmak isteyen bir grup, Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan lodosa rağmen lastik bot ile denize açıldı. Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan grubun içinde bulunduğu bot bir süre sonra su almaya başladı. Bölgede devriye görevinde bulunan "TCSG-8" Bot Komutanlığınca fark edilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Eritre, Kongo, Venezuela ve Yeni Gine uyruklu 28 kişi kurtarıldı.
Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakoluna getirilen 28 kişiye yiyecek ve giyecek verildi. İfadeleri alınan yabancı uyruklular, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...