Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus uzman: Türkiye’deki referandum sonuçları meşru

Düzenleyen:
Rus uzman: Türkiye’deki referandum sonuçları meşru

DÜNYA Haberleri

"Adil seçimler için" adlı gözlemciler komitesinin üyesi Yaroslav Avilov Türkiye’deki anayasa referandumu sonucunun, İskoçya ve Brexit referandumlarının sonuçlarına benzediğini açıkladı.

Bu gibi ana reformlar son zamanlarda toplumları eşit parçalara ayırdığını vurgulayan Avilov, destekçiler ve karşıtlar arasında ortaya çıkan çok yakın sonuçların referandum sonuçlarının meşruiyetini gösterdiğini kaydetti.

Avilov Türkiye’deki anayasa referandumu ile ilgili şöyle konuştu;

“Brexit ve İskoçya referandumlarının deneyimine göre bunun gibi kilit reformlar toplumları eşit kısımlara bölüyor. Ve onlara çok benzer olan Türkiye’de elde edilen sonuç referandumun meşru olduğunu kanıtlıyor. Türkiye’nin son yıllardaki siyasi durumu istikrarsız koşullarındayken destekçilerin sayısı % 70 ve fazlasını gösterseydi sonuçlara şüpheli diyebilidik . Ama bu sonucun Türk vatandaşlarının gerçek iradesini yansıttığını düşünüyorum”

Avilov, "Adil seçimler için" komitesinin Türkiye’ye gözlemci göndermediğini ama uzmanlarının referandumu uzaktan takip ettiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...