Kuzey Kore lideri hakkında ilginç iddia

Kuzey Kore lideri hakkında ilginç iddia

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un doğumgününde yetkililere, Nazi lideri Adolf Hitler'in "Davam" (Mein Kampf) kitabını hediye ettiği iddia edildi.

Kuzey Koreli ilticacıların internetteki New Focus International adlı haber sitesinde, Kim'in ocak ayında üst düzey yetkililere Hitler'in "Davam" kitabını hediye verdiği savunuldu. Kuzey Kore, haberi sert bir dille yalanlayarak, Kuzey Kore'nin gelişmesini umutsuzca engellemeye çalışan "alçak insanlar" olarak nitelendirdiği ilticacıları öldürme tehdidinde bulundu. Pyongyang yönetimi, vatan haini bu kişilerin Güney Kore ve ABD tarafından kullanıldığını öne sürdü.
New Focus International, haberin kaynağı olarak, adı açıklanmayan Çin'deki Kuzey Koreli bir yetkiliyi gösterdi. Söz konusu yetkilinin, Kim'in kitabı hediye ederken, "Hitler'in 1. Dünya Savaşı'ndan sonra kısa sürede Almanya'yı yeniden inşa ettiğine değinerek, Nazi Almanyasının derinlemesine incelenmesini ve buradan pratik uygulamaların çıkarılmasını istediğini" söylediği iddia edildi. Nazi lideri Adolf Hitler'in cezaevindeyken 1924 yılında yazdığı "Davam" kitabı, yaşamının ilk dönemini ve ırkçı fikirlerini özetliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...