Vekilden 'duran adam' eylemi

Vekilden 'duran adam' eylemi

GÜNDEM Haberleri

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Meclis'te "Duran Adam" eylemi gerçekleştirdi.

TBMM Dikmen Kapısı önüne gelen CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, önce gazetecilere açıklama yaptı, ardından elleri cebinde ve yüzünü Meclis'e dönerek eylemine başladı. Meclis'te daha önce 5 dakika susarak bu eylemi yaptığını ifade eden Çelebi, "Çünkü bu Meclis'te sözün bittiği noktadayız. Daha önce yaptığımız konuşmalarımız, değerlendirmelerimizin hiçbir yararı olmadığını, bir sonuç üretmediğini görüyoruz. Meclis'te duvara konuşuyor gibiyiz" dedi.
"Duran Adam" eylemini, çok anlamlı ve yeni yaratılmış bir eylem türü olarak değerlendiren Çelebi, duranların bile gözaltına alındığı, soruşturma başlatıldığı bir ülkede yaşadıklarını söyledi. Çelebi, bunun anayasal suç olduğunu, bu kararı veren savcıların, kararı uygulayan polislerin suç işlediğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun için bir milletvekili kimliğimle bu eylemin çok anlamlı ve yaratıcı eylem olduğunu düşünüyorum. Burada durabildiğim müddetçe, bu eyleme Meclis'ten de destek verme adına buradayım. Bu ülkede otoriter yapının, anlayışın son bulduğu sürece kadar bu mücadelenin sürmesini diliyorum.
Bu ülkede hukuksuzluk ve adaletsizliğe karşı mücadele edenler adına bunun gerekli olduğuna inanıyorum. Türkiye'de hukuk, adalet kalmamıştır. Bu eylemin bu anlamda da bir rolü var. Tüm ölenler için bu sessiz protestoyu yapacağım. Bu mücadeyi verenler ile buranın birlikteliğini sağlamak adına buradayım." Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eyleme ilişkin açıklamasının sorulması üzerine Çelebi, "Artık eylem türümüzü de onlardan öğrenecek değiliz. Eylem süresini, dakikasını onlar belirleyecekse, Türkiye'de neyin, kimin tarafından belirlendiğinin göstergesidir. Arınç, başka işlere baksın. Bu işlerle ilgili Başbakan ve Arınç'ın yapacağı tek şey var, artık bu zulme son versin. Demokratik, anayasal haklarını kullananlar hakkında soruşturmayı bir tarafa bıraksınlar, özgürlükleri kullananlar özgür olsunlar" diye konuştu. Çelebi'nin "Duran Adam" eylemi bir saat sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...