Bosna'nın Osmanlı camileri Türkiye'nin desteğiyle onarılacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bosna'nın Osmanlı camileri Türkiye'nin desteğiyle onarılacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Bosna Hersek'in Banja Luka şehrindeki Arnaudiya, Travnik'teki Alaca ve başkenti Saraybosna'daki Başçarşı camileri Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilecek.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Başçarşı, Travnik'teki Alaca ve Banja Luka şehrindeki Arnaudiya camileri, Türkiye'nin desteğiyle onarılacak.

Osmanlı döneminde inşa edilen üç caminin restorasyonuyla ilgili protokol, Bosna Hersek İslam Birliğine bağlı Vakıflar Müdürlüğü ile restorasyonları gerçekleştirecek firmalar arasında Saraybosna'da imzalandı.

Finansmanının Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı proje kapsamında, Sırp birlikleri tarafından 1993 yılında yıkılan Arnaudiya Camisi yeniden inşa edilecek, Başçarşı ve Alaca camileri ise onarılacak.

Bosna Hersek İslam Birliği Vakıflar Müdürü Senaid Zaimovic, burada yaptığı açıklamada, ülke tarihinde önemli yere sahip bu üç caminin restorasyon ve inşaatını iki Türk ve bir Bosna Hersek firmasının üstleneceğini kaydetti.

"Arnaudiya Camisi şehirde onarılmayan tek cami"

Tamamen yıkılan Arnaudiya Camisi'nin inşasının yaklaşık 2,5 yıl, diğer iki caminin restorasyonunun da yaklaşık 1,5 yıl süreceğini dile getiren Zaimovic, camilerin yeniden kazandırılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile geçen yıl yaptıkları iş birliği protokolünün son derece önemli olduğunu vurguladı.

Zaimovic, Banja Luka şehrindeki Arnaudiya Camisi'nin Bosna'daki savaşta yıkıldıktan sonra şehirde onarılmayan tek cami olduğunu kaydederek, bu bağlamda Arnaudiya Camisi'nin yeniden inşa edilmesinin kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...