BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kaçakçılar kırmızı
ete yöneldi

Kaçakçılar kırmızı
ete yöneldi

Türkiye’de et fiyatlarının yüksek olması sebebiyle, ülkenin en önemli sınır kapılarından olan Sarp Sınır Kapısı’nda et kaçakçılığı olaylarında artış oldu.



Et fiyatlarının yüksek olması kaçakçılık ve hırsızlık olaylarını artırırken, sınır kapılarından giriş yapanlar, bavul veya vücutlarına etleri sararak Türkiye'ye sokmaya çalışıyor. TRABZON AA Türkiye’de et fiyatlarının yüksek olması sebebiyle, ülkenin en önemli sınır kapılarından olan Sarp Sınır Kapısı’nda et kaçakçılığı olaylarında artış oldu. Türkiye ile Kafkasya’yı birbirine bağlayan Sarp Sınır Kapısı’nda geçen yıl 19 kaçakçılık olayı meydana gelirken, bu yıl 194 ayrı kaçakçılık olayı gerçekleşti. Kaçak olarak yurda sokulmak istenen 5 bin 370 litre akaryakıt, 5 bin 735 kilogram et ve 122 bin 678 paket sigara ele geçirildi. Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Mehmet Hilmi Türkoğlu, “Et kaçakçılığı olaylarının artmasında Türkiye’deki et fiyatlarının son zamanlarda yükselmesi etkili oldu” dedi. Öte yandan Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan’dan yasa dışı yollarla Türkiye’ye sokulan 2 ayrı kamyonda 4 ton kaçak et ele geçirdi. Etlerin 5 yıldızlı otellere satılacağı öğrenildi. 10 KAT ARTIŞ YAŞANDI Geçen yıl sadece 19 kaçakçılık olayının yaşandığı Sarp Sınır Kapısı’nda bu yıl 194 ayrı vaka tespit edildi. Kaçakçılar poşetledikleri kırmızı etleri bacaklarına sararak yurda getirmeye çalışıyor.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 105657
    % -0.29
  • 3.9214
    % -0.28
  • 4.6441
    % 0.17
  • 5.2188
    % -0.08
  • 162.84
    % 0.01
 
 
 
 
 
KAPAT