Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yıldırım çarptı öldü, kadavra olacak!

Düzenleyen:
Yıldırım çarptı öldü, kadavra olacak!

YAŞAM Haberleri

Antalya Hayvanat Bahçesi'nde yıldırım çarpması sonucu rahatsızlandıktan sonra tedavisi sırasında telef olan erkek aslan, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi öğrencilerinin eğitim materyali olarak değerlendirilecek.

Antalya Hayvanat Bahçesi ile MAKÜ arasındaki işbirliği protokolu gereği bir süre önce yıldırım çarpması sonucu rahatsızlanan ve tedavi edilmesinin ardından ölen aslan, Veteriner Fakültesi Anatomi Bölümü'ne getirildi.
Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan Özgel, "Aslan fakültemize bağışlandı. Eğitim materyali olarak değerlendirilecek. Öncelikle iç organları incelenecek. Kemikleri çıkarılarak iskelet olarak değerlendirilecek" dedi.
İlk defa bir aslanı inceleyecekleri için nelerle karşılaşacakları konusunda meraklı olduklarını vurgulayan Özgel, hayvanın iskeletinin aynı formatta hazırlanıp değerlendirileceğini, Hayvan Müzesi'nin yavaş yavaş oluşturulduğunu, başka hayvanların iskeletlerinin de bu müzede yer alacağını kaydetti.
Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencileri Doğuş Özalkan ve Özlem Önür de televizyonlarda, ilk defa kadavra olarak bir aslan gördüklerini belirterek, heyecanlı olduklarını söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...