Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yasa dışı maymun satanlara suçüstü

Düzenleyen:
Yasa dışı maymun satanlara suçüstü

YAŞAM Haberleri

Doğa Koruma ve Milli parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri, Facebook üzerinden kurdukları grup aracılığıyla doğa hayvanlarını yasa dışı olarak satan şebekelere göz açtırmıyor.

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL -  Ekipler son olarak yavru vervet maymunu satışı yapan bir kişiyi, müşteri kılığına girerek suçüstü yakaladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri, Facebook üzerinden #örümcek vervet hastagi ile yavru vervet maymunu satışı yapıldığını tespit etti. Gerekli incelemenin ardından harekete geçen ekipler, müşteri kılığına girerek söz konusu kişiyle telefon üzerinden irtibat kurup bir adet yavru maymun siparişi verdi.  Yavru vervet maymunu için 3 bin  TL karşılığında anlaşılan satıcı O.Ç ile alıcı kılığına giren ekipler, İstanbul Sarıyer Büyükdere caddesi üzerinde buluştu. Suçüstü yapılan şahıslara , 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 18/1 Maddesi'nden "Koruma Altındaki Hayvanların Ticareti"nden 5 bin  TL cezai işlem uygulandı.Görevliler tarafından el konulan yavru mervet maymunu ise koruma altına alındı.
Yasa dışı maymun satanlara suçüstü
Yasa dışı maymun satanlara suçüstü

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...