İntikam yemini eden Ürdün Kralı kamuflajları çekti, tatbikata katıldı

Düzenleyen:
İntikam yemini eden Ürdün Kralı kamuflajları çekti, tatbikata katıldı

DÜNYA Haberleri

DEAŞ'ın Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesinin ardından örgüte karşı intikam yemini eden Ürdün Kralı, askerleriyle gerçekleştirdiği tatbikatta M16 piyade tüfeği ve gerçek mermi kullandı.

Ürdün monarkında prenslerin ünlü askeri akademilere gönderilmeleri, pilot olmaları ve sonra da kral olunca tatbikatlarda aktif görev almaları gelenektendir. Ürdün Kralı İkinci Abdullah son katıldığı askeri tatbikatta Hollywood aktörlerini aratmadı.

ASKERİ ÜNİFORMAYI GİYDİ

Ürdün Özel Güçleri'ne 1993 yılında katılan ve 1996 yılına kadar özel güçlerin komutanlığını yürüten Ürdün Kralı İkinci Abdullah, askeri üniformasını giyinip askerleriyle birlikte tatbikata katıldı.

İntikam yemini eden Ürdün Kralı kamuflajları çekti, tatbikata katıldı

ABD YAPIMI M16 TÜFEĞİ KULLANDI

Terör örgütü DEAŞ'ın Ürdünlü bir pilotu yakmasının ardından örgüte karşı savaş ilan 55 yaşındaki Ürdün Kralının tatbikat görüntüleri dün Kraliyet tarafından yayınlandı. Görüntülerde, askerlerine emirler verdiği anlaşılan kralın tatbikatı sırasında ABD yapımı M16 piyade tüfeği kullandığı görülüyor. Bir binaya cepheden saldıran askerler tatbikat sırasında gerçek mermi kullandı.

İNTİKAM YEMİNİ ETMİŞTİ

Terör örgütü DEAŞ'ın Ürdünlü pilotu 2015 yılında yakarak öldürmesinin ardından örgüte karşı intikam yemini eden Ürdün Kralı, çok sayıda askeri tatbikata katılmıştı.

İntikam yemini eden Ürdün Kralı kamuflajları çekti, tatbikata katıldı

TÜMGENERAL, AYNI ZAMANDA HELİKOPTER PİLOTU

İngiltere ve ABD'de eğitim alan ikinci Abdullah, Sandhurst Askeri Akademisi ve Oxford'da eğitim gördükten sonra 1984 yılında ülkesine döndü. 10. zırhlı tugayda görevlendirilen Kral, 1985 yılında ABD'deki Fort Knox'ta komutanlık eğitimi ardından da Washington'da Georgetown Üniversitesinde uluslararası politika alanlarında eğitim gördü. 1993 yılında Ürdün Özel Güçleri'ne katılan kral Abdullah, 1996 yılına kadar özel güçlerin komutanlığını yürüttü. Tümgeneral rütbesiyle komutanlık da yapan Kral, aynı zamanda helikopter pilotu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...