El ile sessizliğe SES veriyorlar

Düzenleyen:
El ile sessizliğe SES veriyorlar

SAĞLIK Haberleri

Özellikle çocuklarda doğuştan ya da gelişimleri sırasında karşılaştıkları psikolojik problemler yüzünden ortaya çıkan konuşma bozuklukları farklı metodlarla tedavi edilebiliyor.

Özellikle çocuklarda doğuştan ya da gelişimleri sırasında karşılaştıkları psikolojik problemler yüzünden ortaya çıkan konuşma bozuklukları farklı metodlarla tedavi edilebiliyor. İstanbul Bakırköy Logopedi Dil, Konuşma ve Gelişim Merkezi kurucusu ve  Konuşma Terapisti Tuhçe Göze Kaya, son dönemlerde uygulanmaya başlayan PROMPT tekniği ile çocuklara konuşmayı programlamayı öğrettiklerini belirterek “Bu teknikle, manuel bir şekilde, yani el ile, yüz, çene gibi konuşma organlarına dokunarak sesin çıkışını destekliyoruz. Konuşmayı programlamayı öğretiyoruz. Ses terapisi de veriyoruz. Bunun için Lax Vox adında bir teknik ve docktorfox diye bir cihaz kullanıyoruz. Dünyanın patentli ilk ses terapi cihazıdır. Bununla kişinin kullanacağı en rahat ve doğal sesi bulup, o sesi gerçekten günlük konuşmasına aktarıncaya kadar çalışıyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...