'Evet'i gören The Economist'ten tarihi çark!

Düzenleyen:
'Evet'i gören The Economist'ten tarihi çark!

DÜNYA Haberleri

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili skandal ithamlarda bulunan İngiliz The Economist dergisi, referandum sonuçları ile ilgili, ''İstanbul piyasalarında yüzde 760 kazanç ve hızlı ekonomik büyüme getirdiğini" anlattı.

Dergi referandum sonuçlarının "İstanbul piyasalarında yüzde 760 kazanç ve hızlı ekonomik büyüme getirdiğini" yazdı

16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi sandıktan 'hayır' çıkması için yazılar yayınlayan Avrupa medyası çark etmeye başladı.

'HAYIR' OYU VERİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı açık bir şekilde hedef alan İngiliz The Economist, Türkiye'nin diktatörlüğe gittiğini bu yüzde 'hayır' oyu verilmesini istemişti.

BÜYÜMEYE DİKKAT ÇEKTİ

Milletin tercihi 'evet' olunca gerçekleri yazmaya başlayan İngilizler, seçim başarılarını hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönemlerinde ekonomideki büyümelere dikkat çekti.

"İSTANBUL PİYASALARINDA YÜZDE 760 KAZANÇ, EKONOMİK BÜYÜME"

The Economist'te çıkan yazıda; "Türkiye'de yatırımcılar Erdoğan'ın anayasa teklifinin yenilgiye uğraması halinde ülkede karışıklık çıkabileceğinden korkmuş olabilir. Eski ama oldukça güvenilir bir klişedir: Yatırımcı belirsizliği sevmez. Ancak Erdoğan iktidarı, İstanbul piyasalarında yüzde 760 kazanç ve hızlı ekonomik büyüme getirdi" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...