Paris'te silahlı saldırı!

Düzenleyen:
Paris'te silahlı saldırı!

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın başkenti Paris'te silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis hayatını kaybetti. Polisle çatışmaya giren saldırgan ise öldürüldü.

Fransa'da Şanzelize Caddesi yakınlarında silahlı çatışma meydana geldi. Reuters'ın Fransa İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı bilgiye göre kalaşnikoflu saldırıda 2 polis öldü, 1 polis yaralandı. Şanzelize Caddesi trafiğe kapatıldı. 

Reuters'ın aldığı bilgiye göre, polis yetkilileri iki saldırgandan birinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Polis, caddeden uzak durulması yönünde çağrı yaparken, kaçan diğer saldırganın yakalanması için operasyon sürüyor. 

Paris Polis Sözcüsü Johanna Primevert AP'ye yaptığı açıklamada saldırganların Franklink Roosevelt metro istasyonunun yakınında bulunan ve bölgeyi koruyan polislere saldırdığını belirtti.

İKİNCİ SİLAH SESİ DUYULDU

Şanzelize Caddesi'nin yakınlarında ikinci bir silah sesi duyulduğu bilgisi geldi.

Paris'te silahlı saldırı!

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Paris'teki saldırı ile ilgili Fransa Terörle Mücadele Bürosu soruşturma başlattı. Fransa Devlet Başkanı Hollande saldırının ardından üst düzey yetkilileri olağanüstü toplantıya çağırdı.

'TERÖRLE BAĞLANTILI'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından olağanüstü toplantı kararı aldı.Hollande, Paris'in Champs Elysees Caddesi'nde gerçekleşen saldırıya ilişkin, "Olayla ilgili ilk bilgiler olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor." dedi.
"Güvenliğimiz tehlikede" diyen Hollande, güvenlik görevlilerinin görevlerini yapmaları için herkesin elinden gelen desteği vermesini istedi. Hollande, herkesin korunmasını sağlamak için bütün önlemlerin alınacağını bildirdi.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Fransa'daki saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Fransa'nın başkenti Paris'te ünlü Champs Elysees Bulvarında polise karşı düzenlenen silahlı saldırıyı DEAŞ militanı Fransız vatandaşı Abu Yussuf Al-Baljiki'nin gerçekleştirdiği açıklandı.

BÖLGEDEKİ TÜM METRO İSTASYONLARI KAPATILDI

Öte yandan bölgedeki bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi.

Paris'te silahlı saldırı!

SALDIRGANIN EVİ ARANIYOR

Paris polisi, ölen saldırganın Paris'in doğusunda bulunan evini arıyor. Ölen saldırganın güvenlik güçleri tarafından zaten takip edilen bir isim olduğu belirtiliyor.

GÖRGÜ TANIĞI: ARAÇTAN İNEN SALDIRGAN POLİSE ATEŞ AÇTI

Bir görgü tanığı verdiği ifadede "Kırmızı ışıkta duran araçtan inen bir saldırgan elindeki kalaşnikof tüfekle polise ateş açmaya başladı" dedi.

TURİSTLERE OTELLERİNE GERİ DÖNMESİ ÇAĞRISI YAPILDI

Arc de Triomphe ve Tuileries Gardens arasındaki bölge güvenlik araçlarınca kapatıldı. Turistlerin otellerine geri dönmesi çağrısı yapılıyor.

TRUMP'TAN KINAMA MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Paris'in Şanzelize Caddesi'nde meydana gelen saldırıyı kınayarak, "Fransa ve halkına başsağlığı diliyorum. Bu korkunç bir şey. Başka bir terör saldırısına benziyor. Güçlü ve tedbirli olmalıyız" ifadelerini kaydetti.

Paris'te silahlı saldırı!

Paris'te silahlı saldırı!

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...