Arnavutluk'ta Erdoğan'a destek mitingi

/ Kaynak: AA
Arnavutluk'ta Erdoğan'a destek mitingi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Yeni Arnavutluk Hareketi Partisi'nce (PLSHR) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek mitingi düzenlendi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Yeni Arnavutluk nbsp;Hareketi Partisi'nce (PLSHR) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek mitingi nbsp;düzenlendi. nbsp;PLSHR Genel Başkanı Edmond Vlashaj, ''Erdoğan Seninleyiz'' sloganıyla, nbsp;Şehitler Bulvarı'nda düzenlenen ve çok sayıda Arnavut ile Tiran'da yaşayan nbsp;Türkler'in katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, bugünkü mitinge Arnavutluk başta nbsp;olmak üzere diğer Balkan ülkelerinden de Türkiye dostlarının katıldığını söyledi.
''Hedefimiz, adalet ve gelişmeye hizmet etmektir. Adalet ve gelişme nbsp;yolunda kimse bize engel olamaz. Bunu, tüm dünyaya göstermek amacıyla burada toplandık'' diyen Vlashaj, ''Bu yolda, öğretmenimiz ve liderimiz Erdoğan'dır. nbsp;Arnavutlar lider Erdoğan ile birliktedir'' dedi.
Bazı medya kuruluşlarının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve nbsp;Türkiye'nin prestijini yıkmayı amaçlayan yanlı ve uydurma bilgiler nbsp;yayınladıklarını söyleyen Vlashaj, ''Türkiye, dünya genelindeki birçok ülke için nbsp;adalet ve gelişme örneğidir. Biz, Türkiye'den gelen haberlerin Arnavutluk nbsp;medyasında doğru yayınlanmasını istiyoruz. Kamuoyu, tek taraflı haberlerle nbsp;kandırılmamalıdır'' diye konuştu. nbsp;Vlashaj, Türkiye'nin bölgenin ve dünyanın en hızlı gelişen ülkesi nbsp;olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: nbsp;''Türkiye'nin rakipleri, Türkiye'ye zarar vermek için ellerinden nbsp;geleni yapacaklardır. Ancak Türk ve Arnavut halkları, bu zorluğu aşmak için her nbsp;zamanki gibi birlik içinde olacaktır. Çanakkale Savaşları'na katılmak için, 1915 nbsp;yılında binlerce Arnavut Türkiye'nin ve Mustafa Kemal Atatürk'ün desteğine nbsp;gitmişti. Türk ordusu, 1999 yılında Kosova'nın kurtuluşuna büyük destek verdi. nbsp;Tıpkı geçmişte olduğu gibi, bugün de kardeşimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk nbsp;halkının yanındayız.'' nbsp;Konuşmasının sonunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye nbsp;teşekkürlerini sunan Vlashaj, konuşmasını şöyle tamamladı: nbsp;''İnsanlara hizmeti, bizim için ilham veren bir kaynağa dönüştüren nbsp;Erdoğan'a bugün ve her gün desteğimiz vardır ve olmaya da devam edecektir. nbsp;Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Makedonya veya Türkiye'de, nerede bulunurlarsa nbsp;bulunsunlar, Erdoğan tüm Arnavut ulusunun desteğine sahiptir. Erdoğan, ihtiyaç nbsp;duydukları her an Arnavutlar'ın yanında olmuştu, onlara yardım etmişti. Biz de nbsp;lider Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Erdoğan'a destek vererek, kendimizi ve nbsp;ailelerimizi ekonomik ve toplumsal uçurumlardan savunuyoruz. Lider Erdoğan, nbsp;Arnavutlar her zaman yanındadır.'' nbsp;Mitinge katılanların, üzerinde Arnavutça ''Erdoğan Seninleyiz'' yazılı nbsp;dövizler taşıdığı görüldü. nbsp;PLSHR, 23 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde, Demokratik Parti nbsp;Genel Başkanı ve Başbakan Sali Berişa liderliğinde kurulan ''İş, Refah ve nbsp;Entegrasyon'' isimli sağ koalisyonda yer alıyor. İki yıl önce kurulan PLSHR, nbsp;Arnavutluk'un kalkınması için kendilerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek nbsp;aldıklarını açıklamıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...