FED aynen devam dedi, Dolar 1,91'e fırladı

- Güncelleme:
FED aynen devam dedi, Dolar 1,91'e fırladı

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası FED, aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımına devam ederek parasal genişlemeyi sürdürme kararı aldı, Dolar TL 1,91'e fırladı.

ABD Merkez Bankası FED, aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımına devam ederek parasal genişlemeyi (QE-3) sürdürme kararı aldı. 2014 ve 2015´te ABD ekonomisinin yüzde 3´ün üzerinde büyümesini bekleyen FED, yüzde 6,5 işsizlik oranına 2014´te ulaşılmasını öngördü. FED ilk faiz artırımının da 2015´te gerçekleşmesini öngörüyor. Haberin ardından Dolar küresel çapta değer kazanırken, Dolar TL yeniden 1,90'a çıktı. Euro Dolar paritesinde de sert düşüş görülüyor. Açıklamadan önce 1,34 seviyesinde bulunan parite 1,32'li seviyelere yaklaştı. 1376 dolarda bulunan ons altın da 20 dolar düşerek 1356'yı gördü. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, daha önce yaptığı açıklamada, istihdam görünümünün sürekli bir iyileşme göstermesi durumunda, parasal teşviklerin daraltılabileceğini söylemişti. Kriz Kahini olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini ve siyaset bilimci Iam Bremmer de, Fed'in ABD ekonomisine verdiği desteği çekmesinin haince olacağını ve finansal istikrarsızlık oluşturacağını nbsp; söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...