Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cep telefonları her yerden çekecek

Düzenleyen:
Cep telefonları  her yerden çekecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Düşük güçlü baz istasyonları Small Cell’leri yaygınlaştırma çalışmaları hız kazanıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Düşük güçlü baz istasyonları Small Cell’leri yaygınlaştırma çalışmaları hız kazanıyor. Bina içlerindeki kör noktaların düşük maliyetle iyi çekim alanları haline getirilmesini sağlayan Small Cell’ler ile kapalı ortamlarda da kesintisiz iletişim sağlanacak. Small Cell’lerin yaygınlaştırılması amacıyla BTK koordinasyonunda operatörler ve kamu kurumları ortak çalışma başlatırken, KOBİ’ler de çalışmalara destek verecek. Bu kapsamda Ankara OSTİM organize sanayi bölgesinde haberleşme sektöründe üretim ve AR-GE faaliyeti gösteren KOBİ’lerle bir iş birliği programına başlanıldı. OSTİM’de yapılan ilk toplantıya 100’ü aşkın kişi ve KOBİ katıldı. Ayrıca OSTİM bünyesinde bir kümeleşme kurulması da hedefleniyor. 
Elektronik Haberleşme Kanunu gereği, mobil altyapılarda kullanılan baz istasyonlarından alınan telsiz ücreti için de yeni bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Buna göre, AVM gibi bir çok kapalı ortamda Small Cell kurulumunun kolaylaştırılması için telsiz ücretlerinin altyapıya bağlı olması yerine abone sayısı gibi bir endekse göre belirlenecek. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...