Filisten Devlet Başkanı Ashton ile görüştü

/ Kaynak: AA
Filisten Devlet Başkanı Ashton ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ı kabul etti

nbsp; nbsp;Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ı kabul etti.Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Ramallah'ta Başkanlık Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede İsrail-Filistin barış sürecinin gerçekleşmesine yönelik çabalar ve süreçteki son gelişmeler ele alındı. Abbas'ın Ashton'a, ''ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin barış süreci adına yaptığı çalışmaları takdir ettiğini ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak görüşmeleri desteklediğini ilettiği'' belirtildi. Görüşmede ayrıca Abbas'ın, İsrail'in yerleşim politikalarına dikkati çektiği ve İsrail'de tutuklu bulunan Filistinliler meselesine değindiği, Ashton'ın ise AB'nin İsrail-Filistin barış sürecinin gerçekleşmesi karşısında sergilediği tutumunun değişmeyeceğine işaret ederek, ABD'nin barış sürecine yönelik çabalarını desteklediklerini dile getirdiği kaydedildi. Catherine Ashton'ın Mısır, Lübnan ve Filistin'i kapsayan Ortadoğu temasları çerçevesinde yarın Gazze'ye gitmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...