Hüseyin Çelik, 'Gene Sharp iddialarını yabana atmamalıyız'

Hüseyin Çelik, 'Gene Sharp iddialarını yabana atmamalıyız'

GÜNDEM Haberleri

Gazetemizin deşifre ettiği 'kirli oyunu' AK Parti MKYK sonrası değerlendiren Hüseyin Çelik, 'Yabana atmıyorum. Bunun üzerinde herkes kafa yormalı' dedi.

Gezi Parkı olaylarına ve partisinin mitinglerine odaklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, normalde ayda bir toplanan partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu (MKYK) bir haftanın ardından yeniden topladı. Yaklaşık 5 saatlik toplantıdan sonra açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gazete olarak ilk günden vurgu yaptığımız eylemlerin kaynağının devrim taktisyeni Gene Sharp olduğu yönündeki iddiaya, "Yabana atmıyorum. Bunun üzerinde herkesin kafa yorması gerekiyor" cevabını verdi. nbsp;Hüseyin Çelik, son olaylarda aşırı düzeyde hakaret içeren 105 site ile 262 twitter hesabının tespit edildiğini de söyledi. nbsp;Çelik, Topçu Kışlası'yla ilgili kamuoyu yoklamasının (plebisit) sadece Beyoğlu'nda değil, bütün İstanbul genelinde yapılması için Büyükşehir Belediyesi'ne tavsiyede bulunulmasına karar verildiğini belirterek şunları ifade etti: "Yargı süreci beklenecek. Yargı aleyhte karar verirse yapılacak bir şey yok. İdare lehinde çıkarsa, 'mahkeme onayladı, yapalım' demeyeceğiz. Halk oylamasına gideceğiz. Oylama, büyükşehir sınırları içerisinde olacak." Olaylarda bugüne kadarki maddi zararın 140 milyon TL olduğuna da vurgu yapan Hüseyin Çelik, bunun maliyetini zarar verenlerden tahsil edileceğini sözlerine ekledi.
"Vandallık" halka anlatılacak
Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında olayların ulusal ve uluslararası destekçilerinin isim isim masaya yatırıldığı öğrenildi. Olayların hedefi konusunda Erdoğan'ın "Sandıkta bizi yenemeyenlerin ortak aklı. Bizi yenemeyeceğini anlayanların işi sokaktan medet ummaları. Bu bir ittifaktır" dediği belirtildi. Toplantıda Erdoğan'ın Gezi olaylarında uluslararası medyanın, kendilerine karşı içten içe bir kıskançlığını ve fırsatçılığını gördüklerini aktardığı öğrenildi. Türkiye'ye karşı bir siber saldırının da gerçekleştiğini belirten Erdoğan'ın saldırının önlendiğini söylediği belirtildi. Olaylar sırasında Başbakanlığın resmi internet sitesine de hackler tarafından saldırı düzenlenmişti. Toplantıda, animasyon ve eylemlerin farklı görüntüleri bir video şeklinde hazırlanıp kamuoyuna izletilmesi benimsendi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...