Paha biçilemeyen araziye park kararı

Paha biçilemeyen araziye park kararı

DÜNYA Haberleri

Emlak fiyatları bakımından dünyanın en pahalı şehirlerinden olan Moskova'da yıkılan bir otelin değer biçilemeyen arazisine park yapılma kararı alındı.

Emlak fiyatları bakımından dünyanın en pahalı şehirlerinden birisi olan Rusya'nın başkenti Moskova'da yıkılan bir otelin değer biçilemeyen arazisine park yapılma kararı alındı. nbsp;Bir tarafı Kremlin Sarayı ve Kızıl Meydan'a, diğer tarafı Moskova nehrine bakan arazide bulunan Rusya oteli 2010 yılında yıkıldıktan sonra yerine ne yapılacağı tartışmalara neden oldu. Ancak Vladimir Putin, 2012 yılında bu tartışmalara son noktayı koyarak bu alana park yapılmasını istedi. Putin, şehrin merkezindeki bu değer biçilemeyen alanın tekrar otel veya alışveriş merkezi olması durumunda şehrin trafiğini şişireceğini belirterek, hem gelen turistlerin dinlenmesi hem de var olan trafiği çoğaltmamak için park yapılmasının daha doğru olacağını dile getirdi. Bunun üzerine Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, uluslararası bir proje yarışması düzenleyerek dereceye girecek olan park projelerinden birsinin buraya uygulanacağını söyledi.
Merkezinde sayısız park ve yeşil alan olmasına rağmen, bu denli değerli bir yerin park olarak değerlendirilecek olması Moskovalıları sevindirirken, Moskova Baş Mimarı Sergey Kuznetsov, yıkılan Rusya otelinin yerine yapılacak olan parkın çalışmalarına bu sene başlanacağını duyurdu.DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...