BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Balparmak, 5 ayrı yörede bal üretiyor

Balparmak, 5 ayrı yörede bal üretiyor

Balparmak markasıyla üretim yapan Altın Gıda, Bingöl, Muş, Yüksekova, Şemdinli ve Kayseri olmak üzere Türkiye’nin 5 ayrı yöresinin ballarından derlediği Balparmak Yöresel Ballar Serisini tüketiciye sundu.



Balparmak markasıyla üretim yapan Altın Gıda, Bingöl, Muş, Yüksekova, Şemdinli ve Kayseri olmak üzere Türkiye’nin 5 ayrı yöresinin ballarından derlediği Balparmak Yöresel Ballar Serisini tüketiciye sundu. Bingöl balı, Nemrut Dağı’ndaki 43 endemik (Dünyada sadece Türkiye’de yetişen) bitki, balın florasının önemli bitkileri olarak ortaya çıkıyor. Bingöl balında berrak renk ve kalıcı çiçek kokusu bulunuyor. Muş Balı Muş Ovası çiçeklerinden elde edilirken, Yüksekova Balı, Hakkari’nin 1950 metrelik doğasında yetişiyor. Sadece bu alanda yetişen 23 bitki çeşidi bilindiğinden, Şemdinli balının çiçek, bergamot ve ceviz kokusu içerdiği belirtiliyor. Kayseri balında ise 400 endemik bitki bulunuyor.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT