Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gezi'yi provoke eden 105 site, 262 hesap

Gezi'yi provoke eden 105 site, 262 hesap

GÜNDEM Haberleri

Gezi eylemleriyle ilgili inceleme sonucunu açıklayan Hüseyin Çelik, 'Küfür ve tahriklerle halkı galeyana getirmeye çalışan 105 site, bazısı sahte 262 twitter hesabı belirlendi' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Hüseyin Çelik, 105 site ve 262 twitter hesabının eylemlerde provokasyon ve dezenformasyon amacı ile kullanıldığını açıkladı. AK Parti MKYK dün Gezi Parkı eylemleri gündemiyle toplandı. 5 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan Çelik, şunları söyledi: nbsp; nbsp;AK Parti MKYK'da Gezi Parkı eylemleri ve Topçu Kışlası için yapılacak halkoylaması (plebisit) oy birliği ile desteklendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bu yönde bir tavsiyede bulunacağız. Bu halkoylaması tüm İstanbul halkının katılımı ile, Büyükşehir sınırları içerisinde olacak. nbsp;Sosyal medya ile ilgili daha önce de ifade ettim, "Kimse AK Parti'den bu manada bir yasak beklemesin. Ancak yazılı ve görsel medyada olduğu gibi Sosyal Medya'nın da bir etiği olması gerek. nbsp;Aşırı hakaret, küfür ve tahriklerle halkı galeyana getirmeye çalıştığı tespit edilen 105 site bulunmuştur. Ayrıca bazıları sahte 262 twitter hesabı belirlenmiştir.("Duranadam" Eylemleri) İster duran, ister yürüyen, alkışlayan ne tür eylem yapan olursa olsun yeter ki, barışçıl olsun. Kimsenin gaza gelmediği kimsenin gaz yemediği toplantılarımız olsun. nbsp; nbsp;Bazı eylemciler mahkemede serbest bırakılıyor. Bu kişiler kurtulduk zannetmesin. Eğer o kişi kamu malına zarar vermişse bu yönde tespit yapılırsa kimsenin yaptığı Vandalizm yanına kar kalmayacak. Vatandaşımızın zararlarının ortadan kalkması için hukuk devletinin gereği ne ise yapılacaktır.
DEVRİM TAKTİSYENİ
Çelik bir gazetecinin 'Duranadam' eylemlerinin devrim taktisyeni Gene Sharp'ın kaleme aldığı "Diktatörlükten Demokrasiye" kitabında önerdiği şiddetsiz eylem yöntemleri arasında yer aldığı ve bu 198 eylem metodundan 38'inin Gezi eylemleri boyunca uygulandığı yönündeki haberleri sorması üzerine "Bu iddiaları yabana atmıyorum. Bunun uluslararası boyutu var, medya ve faiz lobisi boyutu var. Biz şu anda yangını söndürmenin derdindeyiz. Bu iş bittikten sonra üzerinde ciddi ciddi değerlendirmelerimizi yapacağız. Çıkarmamız gereken dersler var" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...