Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin nükleer denizaltısı Kore kıyısında

Düzenleyen:
ABD'nin nükleer denizaltısı Kore kıyısında

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore-ABD geriliminde yeni sayfa açılıyor, uçak gemisi bölgeye ulaşmadan nükleer denizaltı limana yanaştı.

ABD ve Kuzey Kore'yi nükleer savaşın eşiğine getiren gerilimin dinmesinden günler sonra Pentagon'un Kore Yarımadası'na gönderdiği denizaltı Busan limanına ulaştı.

Nükleer USS Michigan denizaltısının ilk fotoğrafları, saatler önce geldi. Denizaltı nükleer füzelerin yanında 154 Tomahawk füzesi ve 60 adet özel kuvvetler askeri taşıyor. 

USS Carl Vinson uçak gemisi ve diğer savaş gemileri de kısa sürede bölgeye ulaşacak.

Kuzey Kore ise ordunun 85'inci kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Kim Jong-un'un kutlamalarda bir balistik füze testi yapma ihtimali var.

ABD'nin nükleer denizaltısı Kore kıyısında

15 Nisan'daki Güneşin Günü kutlamalarında bir füze test edilmiş ancak fırlatıldıktan kısa süre sonra infilak etmişti.

Bütün dünya ile dalga geçtiler

ABD Başkanı Donald Trump, başını USS Carl Vinson uçak gemisinin çektiği filonun Kore açıklarına gönderildiğini söyleyince ortalık karışmıştı. Pyongyang yönetimi, savaş gemilerine nükleer karşılık vereceğini duyurmuş, bütün dünya diken üstünde günler geçirmişti. Ancak daha sonra ABD gemilerinin aslında Kore Yarımadası'na yollanmadığı ortaya çıktı. Gemiler taraflar birbirilerine tehditler savururken, aslında tam ters bir rotada ilerliyordu.

ABD'nin nükleer denizaltısı Kore kıyısında

Karşılıklı tehditler

Trump yönetimi, ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı stratejik sabrının sonuna geldiğini birçok kez duyurdu, savaşın masada olduğunu açıkça ilan etti. Kim Jong-un ise, Washington'dan gelen her açıklamaya daha sert yanıt verdi, ülkesinin bir savaşa hazır olduğunu söyledi.

Çin devrede

Tansiyonun zirve yaptığı dönemde sonuncusu dün olmak üzere ABD ve Çin arasında birçok görüşme gerçekleşti. Washington, Pekin yönetiminden müttefiki Kuzey Kore üstünde baskı kurmasını istiyor. Geçen haftalarda Çin'in resmi gazetelerinde açık bir şekilde Pyongyang'ı uyaran haberler yer aldı, bir hata yapılmamasını isteyen Pekin nükleer faaliyetlerin durdurulmasını talep etti.

ABD'nin nükleer denizaltısı Kore kıyısında

Çin ayrıca doğu komşusunun sınırına 150 bin asker gönderdi. Rusya'nın da bölgeye asker sevk ettiği görüntüler yayınlandı ancak Moskova yönetimi bu haberleri yalanladı.

Pyongyang yönetimi, son aylarda peş peşe füze denemeleri gerçekleştirdi ve füzelerden bazıları Japon Denizi'ne düştü. 6 Mart'ta aynı anda fırlatılan dört balistik füze denize düşmeden önce yaklaşık bin kilometre uçmuştu. Söz konusu denemeden saatler sonra ABD Güney Kore'ye füze savunma sistemi THAAD'ı yerleştirmişti.

ABD'nin nükleer denizaltısı Kore kıyısında

Kuzey Kore, son nükleer denemesini geçtiğimiz yıl 9 Eylül tarihinde yaptı. Birleşmiş Milletler kararları, Pyongyang yönetiminin füze ya da nükleer test gerçekleştirmesini yasaklıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...