'Gezi' provokasyonu ilkokula taşındı

'Gezi' provokasyonu ilkokula taşındı

GÜNDEM Haberleri

Derste , Gezi Parkı eylemcilerine müdahaleyi anlatan, buna itiraz eden öğrencinin kolunu büken öğretmen hakkında soruşturma açıldı.

Ders saatinde, Gezi Parkı eylemcilerinin panzerlerle ezildiğini, polisin acımasızca müdahalede bulunduğunu anlatan, buna itiraz eden öğrenciyi de arkadaşlarının önünde kolunu bükerek 'Böyle gözaltına alıyorlar' diyen öğretmen hakkında soruşturma açıldı. İzmir'in Buca ilçesinde, Gezi Parkı protestolarında polisin uyguladığı müdahaleye üzüldüğünü söyleyen bir öğretmen iddiaya göre, polis çocuğu olan öğrencisini arkadaşlarının önünde rencide etti. 13 yaşındaki çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirten öğrencinin ailesi, öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Buca'da bir ortaokulda 7. sınıf öğrencisi olan M.O.K, iddiaya göre, 4 Haziran'da şunları yaşadı: Öğretmen D.C, derste canının sıkkın olduğunu belirtip kendisine bir şey sorulmamasını istedi. Öğrenciler de ne olduğunu öğrenmek için "Neden moraliniz bozuk öğretmenim" diye sordu. Öğretmen D.C, eşinin İzmir'de bir üniversitede öğretim görevlisi olduğunu ve 'Gezi Parkı' destek protestolarında polis müdahalesiyle karşılaşan öğrencilerinin vücutlarında cop izleri gördüğünü söyledi. Bu duruma eşinin çok üzüldüğünü belirten D.C. öğrencilere panzerlerin insanları ezdiğini söyledi. D.C. sosyal paylaşım sitelerindeki fotoğraflarından da bahsetti. Polis çocuğu olan M.O.K. söz alarak o fotoğrafların İtalya'da bir gemi kazasında yaralananlar olduğunu, sosyal medyadaki iletilerin yalan olduğunu savundu.
Gözaltı canlandırması
Polislerin orantısız güç kullandığını öğrencilere anlatan D.C, tahtaya M.O.K.'yi çağırdı. Polisin nasıl gözaltına aldığını uygulamalı olarak göstereceğini ifade eden D.C, başka bir öğrenciyi daha çağırdı ve M.O.K'nin kolunu kıvırmasını istedi. Çağırdığı öğrencinin M.O.K'nin kolunu kıvıramaması yüzünden kendisi gösteren öğretmen D.C, "Polisler göstericileri bu şekilde gözaltına alıyor" diyerek M.O.K'nin kolunu omzundan bastırarak kıvırdı. D.C, bu işlemin ardından polislerin göstericilere vurduklarını da söyledi. Bu konu ders boyunca devam ederken arkadaşlarının önünde rencide olan M.O.K'nin, psikolojisi bozuldu. M.O.K'nin ailesi durumu performans notunun düşmesiyle öğrendi.
Anne isyan etti, davacı oldu
Eşinin 20 yıllık polis memuru olduğunu söyleyen anne Münevver K, oğlunun olayın ardından bir daha aynı okula gitmek istemediğini anlatarak, "Ders saatinde bunlar anlatılır mı? Gerekli yerlere öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. (STAR)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...