Muhaliflerin el yapımı silah atölyesi!

Muhaliflerin el yapımı silah atölyesi!

DÜNYA Haberleri

Suriyeli muhalifler, el yapımı silah çalışmalarına hız veriyor, gün geçtikçe atölyelerde hafif ve orta ölçekli silah üretimini artırıyor.

Suriye'de devam eden savaş nedeniyle isyancı güçler el yapımı silah çalışmalarına hız veriyor, gün geçtikçe atölyelerde hafif ve orta ölçekli silah üretimini artırıyor. Atölyelerde yerel imkanlarla havan topları, el bombaları, mayınlar ve kısa menzilli füze gibi değişik askeri mühimmat ve malzeme imal ediliyor. Halep'te hafif ve orta ölçekli silah üreten bir atölyede çalışan muhalifler Anadolu Ajansı tarafından görüntülendi. Körfez ülkelerinden silah aldıkları bilinen, muhalifler Batı'dan ağır silahlar talep ediyor. Avrupa Birliği, Suriye'ye silah ambargosunu uzatma konusunda anlaşamamış ve 1 Haziran'da ambargo düşmüştü. ABD yönetimi de muhaliflere silah sağlayabileceği sinyali vermişti. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Rusya ise muhaliflere silah sağlamanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...