Aile Bakanlığı, askerlerin tecavüz davasına müdahil oldu

/ Kaynak: İHA
Aile Bakanlığı, askerlerin tecavüz davasına müdahil oldu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Aile Bakanlığı, Bingöl'de 16 yaşındaki E. A.'nın cinsel istismarı iddiasıyla 5 uzman çavuş hakkında başlatılan davaya müdahil oldu.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde 5 uzman çavuşun 16 yaşındaki bir kıza cinsel istismar ve tecavüzde bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma açılmasından sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, olaya sessiz kalmayacaklarını, bakanlığın hukuk müşaviri ve uzmanlarını Bingöl'e gönderdiklerini açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Şahin, 'Bingöl'deki tecavüze sessiz kalmayacağız. Arkadaşlarım konunun tüm ayrıntılarını öğreniyor. Gerekirse Bakanlık olarak müdahil olacağız' dedi. Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde yaşayan 16 yaşındaki E.A, yaklaşık 1 ay önce Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A tarafından cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde defalarca uzman çavuş Y. A ve arkadaşları İ.Y, M.T, M.K ve soyadını bilmediği H. adlı uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını belirterek, söz konusu kişilerden şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istemişti.
E.A 25 Mayıs tarihinde Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, henüz 14 yaşında iken askeri görevli Y. A. tarafından kandırılıp cinsel istismara uğradığını, 2011 ve 2013 yılları arasında Y. A.'ın arkadaşları, İ. Y, M. T, M. K. ve S. K. ile H. adlı askerler tarafından defalarca cinsel istismar ve tecavüze uğradığını söyledi. Başvurudan sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan 4 uzman çavuşun bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. E.A'nın avukatı korunma talebinde bulunurken, savcılık gizlilik kararı aldırmıştı.
TEMSİLCİ GÖNDERİLDİ
Ayfer Mallı'nın Yeni Şafak'ta yer alan haberine göre; Şahin Twitter'daki hesabından, 'Bingöl'deki tecavüze sessiz kalmayacağız. Arkadaşlarım konunun tüm ayrıntılarını öğreniyor. Bakanlık olarak müdahil olacağız' açıklamasını yaptı. Bakan Şahin daha sonra attığı mesajda ise, 'Bingöl'deki tecavüze sessiz kalmamak için Aile Bakanlığı hukuk müşaviri ve uzmanları şu anda Bingöl'deler. Biz burada çocuğun yanında tarafız' dedi.

Beş çavuş serbest bırakılmıştı

5 uzman çavuş tarafından cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını iddia eden E.A söz konusu kişilerden şikayetçi oldu. Başvurudan sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan 4 uzman çavuşun bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Denizli'deki H.İ. davası ve 200'e yakın benzer davada mağdurun yanında yer aldı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...