İzci kampında çocuklara skandal eğitim

İzci kampında çocuklara skandal eğitim

GÜNDEM Haberleri

İzci kampına katılan 23 çocuğa silahla eğitim yaptırılması tepkilere neden oldu.Bakanlık, izci liderlerini görevinden aldı.Teftiş Kurulu soruşturma başlattı.

İzci kampına katılan 23 çocuğa silahla eğitim yaptırılması tepkilere neden oldu. Bakanlık, izci liderlerini görevinden aldı. Teftiş Kurulu da soruşturma başlattı.Kocaeli'nin Gebze İlçesi Çayırova Pırlanta İzcilik Kulübü üyesi 10 ile 14 yaşları arasındaki 23 çocuğa kampta silah eğitimi verilmesi tepkilere neden oldu. Bir soru önergesine cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sözkonusu eğitimi izinsiz gerçekleştiren izci liderlerinin görevlerine son verildiğini açıkladı. Kılıç, "Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'na olayın incelenmesi için talimat verilmiştir" dedi. Kılıç, izcilere silah eğitimi verilmesiyle neyin amaçlandığı konusundaysa, "Silahın tehlikelerini anlatmak, güvenlik önlemlerini öğretmek, silah özentisini izole etmek ve bilinçlenmeyi sağlamak amacıyla avcılık, atıcılık, okçuluk nbsp; ve cirit gibi aletli eğitimler verilmektedir" yanıtını verdi.(star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...