Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Köşk'te üç önemli görüşme

Köşk'te üç önemli görüşme

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşecek

Taksim Gezi Parkı protestoları; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yapacağı ayrı ayrı görüşmelerde kapsamlı olarak ele alınacak. "Devlet Günü" çerçevesinde yapılacak görüşmelerde; terör örgütü PKK'nın silah bırakması için başlatılan çözüm süreci ile Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren temel konular da değerlendirilecek.


Devletin gündemi: Taksim Gezi Parkı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Taksim Gezi Parkı eyleminin ardından Türkiye geneline yayılan ve giderek tırmanan gösterileri, ilk kez yüz yüze geçen hafta konuşmuştu. Gül'ün Rize, Artvin ve Ardahan'ı kapsayan il gezileri nedeniyle "devlet günü" olan perşembe günü yapılacak olağan görüşme geçen hafta salı günü yapılmıştı. Türk devlet geleneğine göre, Çankaya Köşkü'nde, Cumhurbaşkanı'nın Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı ile yaptığı olağan görüşmeler devlet günü çerçevesinde perşembe günleri yapılıyor.
Gül, bugün, 14.30'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, saat 18.00'de ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul edecek. Gül; Taksim protestolarının ardından ilk kez aynı gün içinde Başbakan Erdoğan, Orgeneral Özel ve MİT Müsteşarı Fidan ile aynı günde ayrı ayrı görüşme yapacak. Bu görüşmelerin ana gündem maddesini, Taksim Gezi Parkı protestolarının oluşturulması ve gelinen noktanın değerlendirilmesi tahmin ediliyor.
Görüşmelerde; terör örgütünün silah bırakması için başlatılan çözüm süreci, Suriye'deki iç savaş ortamı ve ulusal gütvenlikle önemli gelişmeler ele alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...