Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehmet Şimşek, 'Yeniden 'fiş' toplamak yok'

- Güncelleme:
Mehmet Şimşek, 'Yeniden 'fiş' toplamak yok'

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek mesajında, 'Yeniden fiş toplatmayacağız. Vatandaşlarımızın eğitim gibi bazı giderleri vergiden düşürme imkânı getiriyoruz' ifadesini kullandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni gelir vergisi kanunu ile vatandaşın yeniden fiş toplayacağına dair yorumlara cevap verdi. Twitter üzerinden açıklama yapan Bakan Şimşek mesajında, "Yeniden fiş toplatmayacağız. Vatandaşlarımızın eğitim gibi bazı giderleri vergiden düşürme imkânı getiriyoruz" ifadesini kullandı. Geçtiğimiz hafta Meclis'e sunulan yeni gelir vergisi kanunu ile beyanname verme sınırının yıllık 26 bin liraya çekileceği açıklanmıştı. Sınırın bu seviyeye çekilmesi, milyonlarca çalışanın peşin vergi yerine beyanname ile vergi ödemesinin yolunu açıyor. Tasarıya göre gayrimenkul sermaye iradı, serbest meslek kazancı veya ücret geliri yıllık 188 bin lira ve üzerinde olanlar Maliye'ye beyanname verip vergisini ödeyecek. Ancak Bakanlar Kurulu'na bu sınırı 26 bin liraya kadar indirme yetkisi verilmiş olması, beyanname mecburiyetinin zaman içerisinde yeniden geniş bir kitleye yayılacağı şeklinde yorumlanmıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...