BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Merdivenaltı
baklavaya dikkat!

Merdivenaltı
baklavaya dikkat!

Yaklaşan Kurban Bayramı’nda ikramların vazgeçilmezleri arasında yer alan baklavanın üretiminde sahtekarlıklar yapıldığı belirtilerek, tüketiciler uyarıldı.



ADANA AA Yaklaşan Kurban Bayramı’nda sofraların ve ikramların vazgeçilmezleri arasında yer alan baklavanın üretiminde sahtekarlıklar yapıldığı belirtilerek, tüketiciler uyarıldı. Adana’da Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram döneminde merdiven altı gıda üretimine karşı denetimlerini sıklaştırırken, kontrollerde ilginç sahtekarlıklar gözler önüne serildi. Çeşitli gıda ürünlerinde şeker kullandığını beyan eden bazı kişilerin bunun yerine yarı fiyatına olan glikozu, bazılarının ise Antep fıstığı yerine yeşile boyayıp fırınladıkları yer fıstığını veya rengi sebebiyle yeşil bezelyeyi kullandıkları tespit edildi. Kaliteli bir baklavanın kilosunun 25 liradan aşağı olamayacağına dikkat çeken sektör temsilcileri de, piyasada 6 liradan satılan baklavalara itibar edilmemesini istedi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT