BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çoban: Bayramdan lider olarak çıkacağız

Çoban: Bayramdan lider olarak çıkacağız

Yılda 42 bin ton çikolata üreterek 120 ülkeye ihracat yapan Şölen’in Yönetim Kurulu Üyesi Elif Çoban, “Bayramdan, yine lider çıkacağız” dedi.



Türkiye’de 20 yıldır faaliyet gösteren ve ürettiği çikolata ve şekerlemeleri dünyanın 120 ülkesine ihraç eden Şölen, bayram dönemini sektör için ‘fırsat’ olarak değerlendiriyor. Yılda yaklaşık 42 bin ton çikolata ürettiklerini belirten ve ikramlık çikolata kategorisinde Türkiye’de pazar lideri olduklarını açıklayan Şölen Yönetim Kurulu Üyesi Elif Çoban, bayram sebebiyle bütün ulusal zincir mağazaların yanı sıra yerel zincir marketlerde de bulunduklarını söyledi. Bayramların sektör için önemine işaret eden Çoban, “Geçtiğimiz yıl da Ramazan ve Kurban bayramı dönemlerinde Türkiye çapındaki toplam ikramlık çikolata satışı tüm yıllık satışın yüzde 40’ını buldu. Bu yüzde 40’lık satışın yüzde 20’sini tamamen Şölen ürünleri oluşturdu” dedi. MARKA VE GÜVEN ÖNEMLİ Tüketicilerin çikolata alırken öncelikle ürünün markasına ve güvenilirliliğine önem vermesi, benzer ambalajlarla piyasaya sunulan taklit ürünlerden sakınmaları gerektiğinin altını çizen Elif Çoban, şu tavsiyelerde bulundu: “Ambalajının üzerinde kokolin veya kakao kaplı çikolata yazan ürünler gerçek çikolata değildir. Marka ve üreticiye dikkat edilmeli. Kokolin yerine de daha sağlıklı ve lezzetli olan gerçek çikolata tercih edilmeli.” 20-22 DERECEDE SAKLAYIN Şölen Yönetim Kurulu Üyesi Elif Çoban, çikolatanın muhafaza şartları hakkında da bilgi verdi. Çikolatanın kesinlikle buzdolabında muhafaza edilmemesi gerektiğini, nemin çikolatayı bozacağını söyleyen Çoban, “Çikolata 32 derecede erir. Vücut ısısı 36.5 olduğuna göre uzun süre elde tutulan gerçek çikolata erir. En iyi saklama derecesi 20-22 derecedir” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT