Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Albayın sözleri mahkemeyi karıştırdı

Albayın sözleri mahkemeyi karıştırdı

GÜNDEM Haberleri

Afyon'daki patlamayla ilgili 'Kaza olduğuna inanıyor musunuz' sorusuna 'O bende kalsın' cevabını veren Albay, daha sonra 'Sürçü lisan ettim' dedi.

25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama davasının ikinci gününde tutuksuz sanıkları Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tarık Aydın askeri mahkemede hakim karşısına çıktı. Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama davasının tutuksuz sanıkları Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tarık Aydın askeri mahkemede hakim karşısına çıktı. Çapraz sorguda "Kaza olduğuna inanıyor musunuz" sorusuna "O bende kalsın" yanıtını vererek şehit yakınlarının tepkisini çeken Albay Özbay, daha sonra "Sürçü lisan ettim. Bu olayın bir kaza olduğu açıktır" dedi. Aileler el bombalarının çalışma sistemini anlatan Binbaşı Ali Duran'a "Çocuklarımıza zamanında vermeliydiniz" diyerek tepki gösterdi.
'O bende kalsın'
Eskişehir 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ilk gününde Kıdemli Albay Özbay, şehit yakınlarının sorularını da cevaplandırdı.
Şehit yakınlarının avukatlarından Altan Ulutaş, patlamada sabotaj şüphesi olduğunu, 7 dakika önce nizamiye kapısında ziyaretçilerle nöbetçi askerler arsında tartışma çıktığını, atılan taşlardan nöbetçi askerin yaralandığını belirterek araştırılmasını istedi. Ulutaş'ın "Olayın kaza olduğuna inanıyor musunuz?" sorusunu yönelttiği Özbay "Şahsi kanaatimi soruyorsanız o bende kalsın" cevabı ise mahkeme salonunu hareketlendirdi. Salonda bağrışmalar yaşanırken fenalaşanlar oldu. Verilen aranın ardından duruşma devam etti.
'Sürçü lisan ettim'
Özbay daha sonra bazı sözlerinin yanlış anlaşıldığını olduğunu belirterek "Yedi saattir ifade veriyorum. Yorgunluğumdan ötürü sürçü lisan ettim. 'O bende kalsın' demek istemedim. Bu olayın bir kaza olduğu açıktır" dedi.
Şehit yakınlarının avukatları da "Sanıkların delil sakladıklarını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Keşke ben ölseydim
Duruşmanın dünkü bölümünde de Binbaşı Ali Duran savunma yaptı. Duran el bombalarının çalışma sistemini anlatırken şehit yakınları "Bombaları çalışma sistemini bize değil, zamanında şehit olan çocuklarımıza vermeliydiniz" diye tepki gösterdi. Suçlamaları kabul etmeyen Duran, "Ben sadece işimi yaptım. Keşke onlar hayatta olsaydı, ben ölseydim" dedi.
Duran, Susurluk'tan Afyonkarahisar'a gönderilen mühimmat içinde 35 bin adet 'kritik arızalı' mühimmat olduğunu da öne sürdü. (DHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...