'Gezi' turist gemilerine rota çevirtti

- Güncelleme:
'Gezi' turist gemilerine rota çevirtti

Ekonomi Haberleri

İtalyan yolcu gemisi Costa Fascinosa, Gezi Parkı olayları nedeniyle İstanbul ve İzmir'i rotasından çıkartarak Marmaris'e geldi.

İtalyan yolcu gemisi Costa Fascinosa, Gezi Parkı olayları nedeniyle İstanbul ve İzmir'i rotasından çıkartarak Marmaris'e geldi. Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'na yanaşan gemide çoğu İtalyan, Fransız ve ABD'li yaklaşık 3 bin 500 yolcu bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin ardından gemiden inen yolcular için liman işletmeciliği tarafından tören düzenlendi. Halk oyunları gösterisi ve çiçeklerle karşılanan turistlere yöreye özgü ikramlar yapıldı. Turistlerin bazıları ilçe merkezini gezerken, bazıları ise günlük turlara katılarak çevredeki tarihi ve doğal özelliklere sahip yerleri ziyaret etti. Gemi dolayısıyla Marmaris Kapalı Çarşısı'nda da hareketlilik yaşandı. Çarşı'da alışveriş yapan turistler, hediyelik eşyalara ilgi gösterdi. Marmaris Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Şükrü Tugay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Costa Fascinosa'nın normalde İstanbul'a yapması gereken seferini, olaylar nedeniyle Marmaris'e çevirdiğini söyledi. Kruvaziyer firmasının, İstanbul ve İzmir'deki eylemlerin turizm faaliyetlerine engel olmasından çekindiklerine işaret eden Tugay, "Costa Fascinosa, Türkiye'ye gerçekleştirdiği bir önceki seferinde yine İstanbul ve İzmir'i iptal ederek Kuşadası'na gelmiş, daha sonra Atina'ya gitmişti. Bu sefer Kuşadası'nı da iptal ederek sadece Marmaris'i rotasına dahil etti. Geri dönüşünde de İzmir'i iptal ederek Atina'ya gidecek" dedi.

Bu kadar çok turistin limana ve ilçelerine geldiği için memnun olduklarını ifade eden Tugay, ancak geminin diğer Türk limanlarını pas geçmesine üzüldüklerini dile getirdi. Tugay, "İçimiz kan ağlayarak bu gemileri kabul ediyoruz. Yabancı ülkelere gidecek gemilerin limanımıza gelmesini tercih ediyoruz. Bu olayın tek teselli edici yanı, İstanbul'u iptal eden bir gemi, rakip bir ülkeye gideceğine Türkiye'deki başka bir limana geldi" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...