Aydın'daki yangında 300 hektarlık alan kül oldu

/ Kaynak: CHA
Aydın'daki yangında 300 hektarlık alan kül oldu

YAŞAM Haberleri  / CHA

Aydın'da dün sabah saatlerinde Ilıcabaşı Mahallesi'nde başlayan ve akşam saatlerine kadar süren yangında 300 hektarlık alan kül oldu.

Aydın'da dün sabah saatlerinde Ilıcabaşı Mahallesi'nde başlayan ve akşam saatlerine kadar süren yangın tamamen kontrol altın alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında zarar tespit ön çalışmaları başlatıldı. Özellikle tarım alanlarındaki zararın çok büyük olduğu belirtiliyor. Geçimini zeytincilikle sağlayan köylülerden tüm ağaçları yananlar zararın nasıl telafi edileceğini kara kara düşünüyor. nbsp;Yangından en çok etkilenen köylerin başında gelen Kalafaköy Muhtarı Ergün Tekin, köylülerin zararının büyük olduğunu söyledi. Muhtar Ergün Tekin, "Yangının sebebi belli değil. Rüzgarla çabuk yayıldı. Söndürülmesi için ormancılar çok gayretli çalıştılar. Çiftçilerimizin çok zararı var. Zeytinlik alanlarımızın yüzde 50'si tamamen yanmış durumda. Bununla ilgili devletimiz çiftçinin zararının karşılanması için bir şeyler yapacağına inanıyorum. Şu anda köyümüzde kimse yok. Köydeki herkes arazisin başında. Tarlasına bakıyor, komşusuna yardım ediyor. Yangında yanan alan tahmini 300 hektar. Bunun 200 hektarı zeytinlik. Köyümüzün zeytinlikleri yandı." dedi.
Yanan arazisini kontrole gelen ve kül olmuş zeytin ağaçları inceleyen İzzet Eser, yangının köylerine çok zararı olduğunu söyledi. Tarlalarındaki zeytin ağaçlarının tamamen yandığını ifade eden İzzet Eser, "Köyümüzün geliri zeytincilik. Tek ürünümüz zeytin. Şimdi ağaçlarının hepsi yananlar var. Zararımız büyük. Hiç böyle bir yangın görmedim. Yangın köyümüze 50 metre kadar yaklaştı. Köye sıçramadan söndürüldü. Köylülerimizin durumu içler acısı" şeklinde konuştu.
Kalfaköy kahvehanesinde köy muhtarı ve çiftçilerle görüşen Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkileri, ön hasar tespit çalışmalarına başladı. Yılmazköy, Kalfaköy, İmamköy ve Doğanköy'de yangından sonra doğan zararın ön tespit çalışması yapılacak. Hasar ön tespit çalışması içi köye gelen Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Songül Çilingir, muhtar ve köylülere çalışmalar hakkında bilgi verdi. "Çilingir, "Soğutma çalışması bitmediği için şuanda araziye giremiyoruz. Ön tespitleri yapıyoruz. Ağaç olarak da sayılsın istiyoruz. Şuanda yalpan Ankara'yı bilgilendirmek için ön bir tespit. Ne kadar alan ne kadar, zeytin, incir ağacı ve üzüm asması zarar görmüş onu bildireceğiz. Ankara bu konuda kararını bize bildirecek. Ondan sonra da tek tek tespitimizi yapacağız" dedi.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...