BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > AĞZIMIZIN TADI

AĞZIMIZIN TADI

500 gr. karnabahar, 2 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri, 1 bardak un, 4 yumurta, 1 bardak sıvı yağ, tuz ve karabiber.



Karnabahar köftesi MALZEME: 500 gr. karnabahar, 2 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri, 1 bardak un, 4 yumurta, 1 bardak sıvı yağ, tuz ve karabiber. YAPILIŞI: Suda haşlanan karnabahar iyice ezilir. İçine, rendelenmiş kaşar peyniri, un, karabiber ve tuz katılır. Yumurtalar da kırıldıktan sonra, hepsi iyice karıştırılarak hamur haline getirilir. Tavada kızdırılmış yağ üzerine kaşık kaşık dökülerek köfte şeklinde kızartılır... Afiyet olsun. Pratik bilgiler *Lavabo temizliği için: Kötü kokular geliyorsa, içine bir avuç kalın tuz atın. *Badana kokusunu çıkarmak için: Odada su dolu tencereye bir kaşık amonyak katıp, karıştırarak bir gün bekletin. *Eski deri eldivenler: Parmakları, küçük yaralarda koruyucu olarak işe yarar. El kısımları ise, ters yüz edilerek mükemmel bir toz bezi olarak kullanılabilir. *Domatesi lezzetli pişirmek için: Pişirirken bir tutam şeker atın. *Dikiş makinesinde kör iğne: Eğer son iğne de iyice körelmişse, kumaş yerine, pürtüklü tarafı üst tarafa gelecek şekilde, bir zımpara kağıdıyla dikme işlemi yapabilirsiniz. *Limon kabukları: Saklanarak kurutulur. Lâzım olunca rendeleyerek salçalara ve pastalara limon kokusu vermekte kullanabilirsiniz. *Limon Alırken: Düz, pürtüleri az, ince kabuklu ve uçları sivri olmayanları seçin.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 98466
    % -0.17
  • 5.714
    % -1.25
  • 6.623
    % -1.19
  • 7.5476
    % -0.83
  • 225.606
    % -1.18
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT